Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy éve az Everton és a Tottenham érdeklődött iránta, ma a holland másodosztályban küzd

Egy labdarúgó karrierjében az egyik legfontosabb szerepet a klubváltások játsszák. Egy fiatal játékos pályafutását pedig döntően befolyásolni tudja, hogy honnan hova szerződik. A kedves olvasóknak most egy olyan játékost mutatunk be, aki lehet rosszul döntött már a karrierje elején.

kökcú

Kökcü-t felhőtlenül nem tette boldoggá a waalwijk-i szerződés. (kép: waalwij.niuws.nl)

Ozan Kökcü neve sokak számára biztosan teljes sötétséget rejt. Körülbelül egy éve lehetett róla hallani, mikor szóbahozták az Everton és a Tottenham csapatával is az akkor még 18 éves játékost. A hírek akkortájt úgy szóltak, hogy Ronald Koeman-nak és a Mauricio Pochettino-nak is az első számú nyári kiszemeltje az afgán tehetség, kinek 2017-ben lejárt a szerződése a Feyenoord együttesénél.

Kökcü még márciusban bejelentette, hogy a nyáron a Bursaspor együtteséhez csatlakozik. A török csapatnál azonban nem igazán találta meg a számításait. Csak októberben debütált és akkor is csupán egy Török Kupa mérkőzésen, a bajnokságban nem is kapott lehetőséget.

Az U21-es azeri válogatottnak nem is volt maradása Törökországban, ahonnan visszakerült Hollandiába, kölcsönbe. Január 4-én az RKC Waalwijk bejelentette, hogy leigazolta a középpályást, aki azóta négy bajnokin kapott szerepet.

Báló Bence