Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gálával és Ronaldo mesterhármassal hangolt a Real a PSG ellen – videóval

A Real Madrid a Real Sociedadot fogadta a Santiago Bernabeu stadionban, ahol az első félidőben megnyerték a meccset, de nem bírták ki kaput gól nélkül a végéig. A királyi gárda ezzel feljött a harmadik helyre a tabellán, ám a Valencia még nem játszott. A fél hétkor kezdődő mérkőzésen az Eibar végig dominált a Leganes ellen, de csak az utolsó utáni pillanatban tudták megnyerni a meccset.  

w_900x700_10222501_apa1658

Forrás: laliga.es

A Real Madrid irányította a mérkőzést az elejétől kezdve, és már az első percben megszerezték a vezetést. Cristiano Ronaldo ívelte be tökéletesen a labdát középre, épp Lucas Vazquez fejére, aki a hálóba fejelte a játékszert. Többet birtokolta a labdát a királyi gárda, és a 7. percben akár már a másodikat is megrúghatták volna, ám Karim Benzema csak a bal kapufát találta el. A Real Sociedad nem tudott közel kerülni a hazaiak kapujához, a próbálkozásaikat a védők mindig megakadályozták. A fölény a 27. percben ért be, amikor érkezett a Real Madrid második gólja. Marcelo egy szép szóló után sikeresen találta meg labdájával a büntetőterületen belül teljesen üresen álló Cristiano Ronaldót, aki a jobb alsó sarokba lőtt. Innentől kezdve nem volt megállás. A 33. percben Cristiano Ronaldo egy hatalmas kapufát lőtt, a 34. percben Kroos azonban már nem hibázott, gyönyörű gólt tekert a jobb felső sarokba. A vendégeknek esélyük sem volt a kiválóan játszó, és letámadó királyiak ellen. A 37. percben már a negyedik gólját lőtte a Real Madrid. Modric végezhetett el szögletet, amire Cristiano Ronaldo ugrott a legmagasabbra, majd Rulli mellett a kapuba fejelt. A játékrész lefújásáig még volt esélyük egy ötödik találat megszerzésére is, de ez már nem jött össze nekik.

A második félidőt jobban kezdte a Sociedad, igaz, már semmi vesztenivalójuk nem maradt, és a királyiakon sem volt már nyomás. Ügyesen tartották a labdát, megpróbáltak támadásokat felépíteni, ám ezekben nem volt meg az erő. Az 52. percben egy szöglet után Juanmi fejelhetett, és csak a kapufa mentette meg a Real Madridot a szépítéstől. Az 54. percben azonban már a hazaiak kerültek helyzetbe, de Kroos lövését védeni tudta Rulli. Leült a mérkőzés, ami nem is csoda, Zidane a PSG elleni BL-meccsre is szeretett volna tartogatni a csapat erejéből, le is cserélte egyik legfontosabb emberét, Modricot is. A 68. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a vendég csapat, és Asier Illaramendi csak milliméterekkel lőtte a felső léc felé a labdát. A 75. percben azonban összejött a szépítés a Real Sociedadnak. Szépen játszották ki a védelmet, majd Oyarzabal passza után Bautista lőtte el a labdát Navas mellett a hálóba. A gól után felébredt a Real Madrid is, és többször veszélyeztették a vendégek kapuját, amiből a 80. percben érkezett az ötödik Real gól. Bale lőtt kapura a tizenhatos előteréből, amit Rulli még védett, a kipattanóra azonban lecsapott Ronaldo, aki az üres kapuba gurította a labdát. A Sociedad azonban nem állt le, és a 83. percben már a második szépítő találatát szerezte. A Real korábbi játékosa, Illarramendi kapott egy lapos passzt a kapu előterében, majd a labdát a bal alsó sarokba lőtte. A 90. percben Ronaldo a negyedik gólját is megszerezhette volna Kroos szabadrúgása után, ám fejese centikkel a kapu mellett szállt el. Benzema az utolsó percekben még kihagyott egy száz százalékos ziccert, ám ez már egyáltalán nem számított a Real számára, így is meglett a három pont.

Real Madrid – Real Sociedad: 5-2 (4-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Hernandez Hernandez
Gólszerzők: Lucas Vazquez (1.), Cristiano Ronaldo (27.  37. 80.), Kroos (34.) ill. Bautista (75.), Illaramendi (83.)
Sárga lap: Carvajal (49.) ill. de La Bella (47.)
Kiállítás:  – ill. –

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Modric (Kovacic, 63.), Kroos, Asensio (Bale, 73.), Kroos, Lucas Vazquez (Isco, 63.), Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Real Sociedad: Rulli, de La Bella, Odriozola, Elustondo, Raul Navas, Illaramendi, Zurutuza (Zubeldia, 60.), Xabi Prieto, Canales (Bautista, 60.), Juanmi (Guridi, 83.), Oyarzabal. Vezetőedző: Eusebio

Az egész mérkőzést az Eibar uralta, a Leganesnek momentumai sem voltak, az első játékrészben még kapura lövési kísérlete sem volt. Az EIar folyamatosan támadt az Eibar, de a befejezésekkel gondjaik voltak, inkább nagyon sok szögletet lőhettek. Nagy helyzet nélkül zárult az első félidő.

A második játékrész már egy Eibar ziccerrel indult, a 49. percben Dani Garcia érkezett jól egy beadásra a kapu előtt, de erős fejese a kapu bal oldala mellé ment. Érezték a vendégek, hogy megnyerhetik ezt a meccset, ezért egy magasabb fokozatra kapcsoltak. Beköltöztek a Leganes kapuja elé, ám a gól sehogy sem jött össze nekik. A 8. percben Dimitrios Siovas rossz belépőjét követően kiérdemelte második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Már úgy tűnt, hogy a meccs döntetlen lesz, a 94. percben viszont összejött az Eibar gól. Egy szöglet után Ivan Ramis fejelt higgadtan közelről a kapu közepébe, ezzel begyűjtve a három pontot.

Leganes – Eibar: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Ramis (90+4.)
Sárga lap: Gabriel (70.), Siovas (74.), Munoz (77.) ill. Charles (80.), Ramis (90+5.)
Kiállítás:  Siovas (84.) ill. –