Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerencsés góllal nyert a PSG – videóval

A várva várt szerdai Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő előtt még egy feladat várt a Paris Saint-Germain gárdájára: a kiesés elől menekülő Toulouse otthonában léptek pályára Neymarék a francia bajnokság 25. fordulójában. 

neymartoulouse

(Fotó: PSG Officiel/Twitter)

A hazaiaknál sérülés miatt nem játszhatott az egykori Fradi-játékos, Somalia, míg a túloldalon a csípősérüléssel bajlódó gólkirály-jelölt, Edinson Cavani hiánya jelenthetett volna problémát, ám visszatért a kezdőcsapatba helyére Kylian Mbappé, Marco Verratti helyett pedig a télen igazolt Lassana Diarra kapott lehetőséget a kezdőcsapatban.

PSG-ziccerrel kezdődött a mérkőzés, az 5. percben Kimpembe került Neymar beadása után a kapu elé, ám közelről leadott lövését bravúrral védte a 19 éves Alban Lafont. A Toulouse előtt is adódott azért ziccer: a 14. percben Gradel verte meg nagyon Dani Alvest a jobb szélen, majd meg is találta Sanogo fejét beadásával, csakhogy Areola kitornászta a fejest. A 25. percben újra a haziak kapuja forgott veszélyben, Mbappé szép csel után tekert kapura, ám Lafont hatalmasat nyújtózva mentett. A 38. percben szinte sakk-mattra játszott ki egy akciót a PSG, melynek végén Neymar gurításából lőhetett az ötös környéről Mbappé, ám Lafont kapus újra nagyot védett, ezúttal lábbal. A félidőbe még egy remek Neymar-löket fért bele, a 45. percben pedig Di María veszélyesen kanyarodó szöglete csattant a kapufán.

A második félidőben is nyomott természetesen a vendégcsapat, az 55. percben Imbula adta el a labdát veszélyes helyen, ami után Neymar került helyzetbe, ám elcsúszva mellégurított a brazil varázsló. A 60. percben újra ő veszélyeztetett, szinte tökéletes szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput. A 68. percben aztán megtört a jég, igaz kellett ehhez némi szerencse is, hiszen a tizenhatoson belül cselezgető Neymar lövése Issa Diopon irányt változtatva pattant be. Mindenképpen dicséretet érdemel viszont Di María, aki parádés tért ölelő indítással hozta helyzetbe csapattársát. (0-1) A 80. percben Neymar újra villant, remek csel után tüzelt távolról, ám újfent a kapufa mentette meg a hazaiakat. A 89. percben még a csereként beállt Draxler növelhette volna az előnyt, a német éles szögből leadott löketénél azonban résen volt Lafont.

A PSG összességében kissé talán takaréglángon égve is nyerni tudott a felettébb defenzív lilákkal szemben, győzelemmel hangoltak tehát Unai Emery tanítványai a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-rangadóra. A párizsiak előnye a Marseille-el szemben így továbbra is tizenhárom pont, a Monaco pedig az Angers ellen zárkózhat tizenkét egységre.

VIDEÓ HAMAROSAN!

Toulouse – PSG 0-1 (0-0)
Helyszín: Városi Stadion, Toulouse Vezette: R. Buquet
Gólszerzők: – ill. Neymar (68.)
Sárga lapok: Jean (40.), Gradel (41.), Sanogo (45.), Yago (60.) ill. Rabiot (20.)
Kiállítás: – ill. –

Toulouse: Lafont – Yago, I. Diop, Amian Adou, Sylla – Blin, Cahuzac, Imbula – Mubele (74.), Y. Sanogo (Delort 77.), Gradel. Vezetőedző: M. Debeve

PSG: Areola – D. Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Lo Celso, L. Diarra (61.), Rabiot (Pastore 71.)- Di María (Draxler 71.), Mbappé, Neymar. Vezetőedző: U. Emery

Lasányi Csaba