Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal Eb 2018: még Ronaldo is gratulált a győztesnek!

Nem mindennapi tettet végrehajtva, de teljesen megérdemelten győzedelmeskedett a címvédő spanyolok elleni fináléban a torna leglátványosabban játszó együttese, Portugália. És hogy hol? A szlovéniai futsal Európa-bajnokságon!

uefa-futsal-euro-2018-slovenia

Szinte hihetetlen, de két évvel a nagypályások Eb-sikerét követően a futsalos fiúk is besöpörték a kontinens legjobbja címet. Ahogy a „nagyoknál” 2016-ban Ronaldo, úgy most is a döntő közben dőlt ki a legnagyobb sztár, név szerint Ricardinho.

A portugál győzelem egy fordulatos meccsen, végül a hosszabbításban született meg. A tornát végül veretlenül, csak győzelmekkel záró újdonsült bajnoknak nem sok esélyt adtak előzetesen. A két együttes ugyanis eddig öt alkalommal találkozott egymással a sportág rövid történelmében, hivatalos keretek között. És minden alkalommal a spanyolok győztek, olykor akár 4-6 gólos különbségekkel is.

A rekordgyőztes elleni diadalt követően, aki csak számít Portugáliában, máris igyekezett gratulálni a hősöknek. Így tett a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo is, amint volt ideje egy kicsit szusszanni a saját mesterhármasát követően.

Campeões da Europa de Futsal!! Parabéns malta, parabéns Portugal!!

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Balogh József