Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Óriási meglepetésre Barca-döntetlen!

Zsinórban második bajnoki mérkőzésén játszott döntetlent az FC Barcelona, miután a katalánok nem tudták feltörni hazai pályán a Getafe-reteszt.

(Kép: LaLiga Twitter) 

A Piqué – Umitit – Vermaelen védőhármas hiányában Valverde mester felforgatott összeállításban küldte pályára csapatát. Persze a hátsó alakzat volt az, ami a  legkevésbé zavarhatta a Barcát, ugyanis a katalánok 2012 és egy Real Madrid elleni bajnoki óta ez volt az első olyan találkozójuk hazai pályán, ahol nem találták el az ellenfél kapuját!

Mindez persze a Getafe dícsérete, na és az is, hogy megfékezték a Messi – Suárez – Coutinho hármast, és az sem zavarta meg őket, amikor beszélt Ousmane Dembéle vagy Andrés Iniesta. Luis Suárez ugyan lőtt egy les-gólt, de ettől függetlenül talán Valverde sem erre fogja majd igazán a pontvesztést.

Még egy érdekesség: A végére egy híján 80%-os volt a katalánok labdabirtoklása…

A Barca ugyan továbbra is veretlen, de ez a döntetlen hazai pályán talán felér egy vereséggel Ernesto Valverde együttesére nézve. Kötelező feladat lett volna…

FC Barcelona – Getafe 0-0
Camp Nou stadion, Vezette: Fernández Borbalán
Sárga lap: Busquets (54.), Y. Mina (93.) illetve Arambarri (44.), Antunes (65.), Guaita (93.)
Piros lap: –

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Mina, Digne, Alba – Rakitic, Busquets (Paulinho, 82.), Coutinho (Iniesta, 62.) – Alcácer (Dembéle, 63.), Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Getafe: Guaita – D. Suárez, Bruno, Dakonam, Antunes – Fajr, Arambarri, Portillo, Shibasaki (Cabrera, 88.), Diedhiou (J. Molina, 85.) – Ángel (Flamini, 78.). Vezetőedző: Pepe Bordals.