Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma megtalálta a maga Dybaláját?

A Roma együttese a nyáron nagy reményekkel szerződtette az Istanbul Basaksehir együttesétől a “török Dybalának” kikiáltott Cengiz Ündert. A fiatal játékos a szezon első felében beilleszkedési gondokkal küzdött, de az utóbbi fordulókban egyre inkább bizonyítja, hogy nem volt kidobott pénz az érte adott közel 14 millió euró.

Under-Roma

(forrás: goal.com)

Ünder ugyan már a bajnokság második játéknapján bemutatkozhatott az Inter elleni mérkőzésen, de első góljára egészen az előző fordulóig várni kellett, ez azonban annál fontosabbra sikeredett, hiszen a Veronát végül az ő 43. másodpercben szerzett találatával győzték le 1-0-ra.

Tegnap aztán egy újabb kiesőjelölttel, a Beneventóval került szembe a Roma, és a fiatal török játékos ismét kitett magáért: előbb Dzekónak osztott ki egy gólpasszt, majd 13 perc leforgása alatt kétszer is bevette a sereghajtó déliek kapuját.

Nem véletlen, hogy a “farkasok” által 5-2-re megnyert mérkőzés után a csapat vezetőedzője, Eusebio Di Francesco is elismerően nyilatkozott: “Nagyon elégedett vagyok Ünder játékával, fontos eleme a csapatnak. Kiemelendő, hogy egy, a Roma számára nem túl fényes időszakban tudott remek teljesítménnyel kitűnni. Egy nap igazi vezére lehet a csapatnak. Az ő példája is bizonyítja, hogy türelemmel kell lennünk a fiatal játékosokkal, hiszen nemrég még olyan hangokat hallottam, hogy az utánpótláscsapatba sem férne be, most pedig mindenki őt ünnepli.”

Ünder remekléséhez egyébként az is kellett, hogy a szintén a nyáron igazolt és a támadósort erősíteni hivatott Grégoire Defrel, Patrick Schick kettős eddig jóval az elvárások alatt teljesít, bár a francia épp tegnap szerezte meg első gólját a Roma színeiben.

(zp)