Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Yann Karamoh, az Inter hétvégi megmentője – videóval

Tíz tétmérkőzés után tudott ismét győzelemmel zárni egy találkozót az Inter együttese (ez a sorozat nyolc bajnoki és két kupameccset foglalt magába). A 2-1-re megnyert Bologna elleni mérkőzés egyik főhőse a fiatal Yann Karamoh volt.

Italy Soccer Serie A

(forrás: ansa.it)

Pedig sokan féltették a milánóiakat, hiszen elsőszámú gólfelelősük és kapitányuk, Mauro Icardi nem léphetett pályára, tovább nehezítve a nem éppen rózsás helyzetet. Ehhez képest az argentínt pótló Éder kevesebb, mint két perc alatt megszerezte a vezetést Brozovic passzából, akit Karamoh ugratott ki remekül. Már a fiatal francia játékos kezdőbe kerülése is jókora meglepetésnek számított, hiszen erre a szezon során még nem került sor. A fő attrakcióra azonban a második félidőben került sor, amikor Karamoh a 63. percben egy remek szóló után gyönyörű – mint utólag kiderült, győztes – góllal juttatta ismét előnybe az Intert.

A mérkőzés után Luciano Spalletti jó pedagógushoz méltóan nem magasztalta az egekig a francia játékost: “Gyönyörű gólt szerzett, összességében tetszett a játéka, de fiatal játékos lévén még van mit javítani a labda nélküli játékán. Néha túl könnyen kedvét szegi, de amúgy hatalmas tehetség, összességében még van miben fejlődnie.”

Karamoh Elefántcsontpart legnépesebb városában, Abidjanban született 1998. július 8-án, de gyerekkorát már teljes egészében Franciaországban töltötte. A párizsi Racing színeiben nevelkedő, majd a Caenhoz igazoló játékos a tavaliy szezonban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 35 bajnoki mérkőzésével az öt európai topbajnokság legtöbbet foglalkoztatott 20 éven aluli játékosa lett.

Tavaly nyáron az Inter együttese két évre kölcsönbe szerezte meg játékjogát, kötelező, 6 millió eurós kivásárlási árral, ami akár az évtized egyik üzletévé is válhat, amennyiben Karamoh megfelelő ütemben fejlődik.

A mérkőzés góljai:


(zp)