Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berardi, avagy ő is csatlakozott az örök ígéretek táborába?

Még jó 1,5 esztendővel ezelőtt oldalunk arról írt, hogy mi kell még Domenico Berarditól, hogy végre bemutatkozhasson az olasz nemzeti csapatban (a cikk IDE kattintva érhető el…). A fiatal támadó akkoriban remek teljesítményt nyújtott, s nem hiába tartották hatalmas tehetségnek. Azonban ahogyan a Sassuolo, úgy ő is egyre inkább visszaesett. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Berardi is szépen lassan csatlakozni fog vagy adott esetben már csatlakozott is az örök ígéretek táborába…!? 

Berardi1Main

Már lassan 5 esztendeje annak, hogy 2013-ban az akkor mindössze 19 éves Domenico Berardi valósággal berobbant a Serie A-ban a Sassuolo színeiben. Élete első olasz első osztályú gólját a Parma ellen szerezte, míg első mesterhármasát a Sampdoria-val szemben jegyezte. A 2013/2014-es szezonban 29 bajnokin lépett pályára és összesen 16 alkalommal volt eredményes. A következő idényben szintén elképesztő teljesítményt nyújtott, hiszen 32 bajnoki találkozó alatt 15 gólt és 11 gólpasszt jegyzett Berardi. 

Domenico Berardi tehát maximálisan bizonyította tehetségét, meggyőző játékának köszönhetően pedig jó néhány nagyobb csapat figyelmét felhívta magára. A Juventus-nak ugyebár nagyobb előnye volt abból a szempontból, hogy opciós joga volt megvásárlására. Ennek ellenére bejelentkezett érte állítólag az elmúlt években a Chelsea, a Tottenham Hotspur, az AS Roma vagy éppen az Inter is. Hogy ezek mennyire voltak komoly érdeklődések, az valószínűleg jó néhány év múlva vagy éppen sohasem fog kiderülni. Berardi viszont az elmúlt 1-1,5 évben nem hozza azt a teljesítményt, amit megszokhattunk tőle. Bár mentségére legyen, hogy Di Francesco távozásával a Sassuolo is jócskán visszaesett az elmúlt évekhez képest. 

Berardi-nak tehát idén nyáron mindenképpen kellene már az a bizonyos váltás, de adódik a kérdés, vajon lesz-e olyan csapat, amelyik lecsap-e rá úgy, hogy nem éppen élete formájában futballozik. Könnyen megeshet, ha nem jön számára össze a váltás, akkor valóban csatlakozni fog az örök ígéretek táborába…

Németh Boldizsár