Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Betis győzelemmel zárult a forduló – összefoglaló

A La Liga 23. fordulójának zárómérkőzése a kiesőjelölt Depor és a szezonban remekül teljesítő Betis között zajlott, és a vendégeknek sikerült begyűjteniük a három pontot. A Barcelona pontot vesztett a hétvégén, a mögötte álló csapatok viszont nyerni tudtak. A forduló összegzése és a tabella az összefoglaló után. 

w_900x700_12222348_ayf2433

Forrás: laliga.es

Az első félidő kiegyenlített volt, mindkét csapat támadó játékot játszott, és megvoltak a maguk helyzeteik, de a Depor veszélyesebb volt a kapura. A 12. percben Zakaria Bakkali került helyzetbe és szép lövést mutat, de a labda elkerülte a kapu jobb oldalát. A 40. percben Adrian fejelte kapura a labdát egy beadás után, de az egyik védő jó helyen állt és menteni tudott. Ezzel zárult a játékrész.

A második félidőben jobban játszott a Depor, ám a befejezéseik pontatlanok voltak. A Betis azonban az egyetlen nagy helyzetét gólra váltotta az 54. percben. Firpo Junior labdája jutott át a védőkön és Loren elé került, aki gyorsan reagált a kapu előtt, majd laposan lőtt a kapus mellett a kapu közepébe. A Depor nagyon szeretett volna kiegyenlíteni, a 70. percben Andone lőtt kapura közvetlen közelről, de csak a jobb kapufát találta el. A hosszabbításban akár még begyűjthették volna az egy pontot, először amikor Celso Borges gyűjtötte be a kipattanót, majd hajszálnyival a kapu jobb oldala mellé lőtt, másodszor pedig, amikor  Andone szabadult meg védőjétől, és jól érkezett evy beadásra, de a bombaerős lövés a kapu bal oldala mellé ment.

Deportivo La Coruna – Betis: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Loren (54.)
Sárga lap: Bakkali (43.), Albentosa (65.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A La Liga 23. fordulójában kicsit közelebb kerültek egymáshoz a tabella első felén álló csapatok. A Barcelona meglepetésre hazai pályán csak egy gól nélküli döntetlent tudott összehozni a Getafe ellen, míg az Atletico Madrid ha soványan is, de legyőzte a Malagát. A Valencia, ha nehezen is, de nyerni tudott a Levante elleni városi derbin, így meg tudta tartani a harmadik helyét a tabellán, viszont a Real Madrid vészesen közeledik hozzájuk, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. A királyi gárda nagy arányú, 5-2-es győzelmet aratott a Real Sociedad felett, amellyel elkezdtek felzárkózni az előttük álló csapatokra. Vincenzo Montella csapata a Sevilla is nyerni tudott a Girona ellen egy döntetlen és egy vereség után, így már csak egy pontra vannak az Alaves ellen kikapó Villarreal mögött.

A La Liga állása a 23. forduló után: 

Névtelen