Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szent a béke Simone Inzaghi és Felipe Anderson között

Nehéz időszakon megy át az Interrel és a Romával Bajnokok Ligája-helyezést érő pozícióért küzdő Lazio együttese: a fővárosiak utobbi három bajnoki mérkőzésüket elveszítették, ráadásul az Európa-liga folytatásával immár a nemzetközi porondra is oda kell figyelniük.

bartoletti

(forrás: bartoletti)

Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy nehéz helyzetben lévő csapat háza táján egy kis szikra is elég nagyobb botrányok kirobbanásához, amit a Laziónál épp időben sikerült megelőzni. Történt ugyanis, hogy a Genoa ellen hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után a csapat vezetőedzője, Simone Inzaghi és a keret egyik legjobb játékosa, Felipe Anderson durván összeszólalkozott (egyes források tettlegességről is beszámoltak, ezt később több oldalról is cáfolták). Felipe Anderson “fő bűne” egyébként – nemcsak Inzaghi szerint – a játékos nem megfelelő hozzáállása volt, ezt jól jelzi, hogy sokadik rosszul sikerült csele vagy passza után a lelátóról is harsány fűttyszó hallatszott fel.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a brazil támadó nyáron összeszedett sérülése miatt csak decemberben léphetett először pályára a szezon során, addigra viszont az Inzaghi által a “cilinderből előhúzott” Luis Alberto a Serie A egyik legjobb támadó középpályásává nőtte ki magát, így Anderson helye megkérdőjeleződött a csapaton belül.

Büntetés gyanánt – bár a hivatalos megfogalmazás “technikai döntés”-ről szólt – a játékos nem utazott el csapatával a 4-1-es vereséggel végződő nápolyi túrára, de Inzaghi ettől függetlenül ekkor is kiállt mellette. A “békéltető testületet” ezúttal is az Igli Tare sportigazgató és Angelo Peruzzi  klubmenedzser párosból állt, akik tavaly Keita esetében már bizonyították problémamegoldó képességeiket.

Az ügy vége az lett, hogy Felipe Anderson a tegnapi nap során csatlakozott az őt örömmel fogadó társaihoz, majd egyik közösségi oldalán egyszerre kért bocsánatot és köszönte meg a klub, Inzaghi, a szurkolók és társai támogatását.

(zp)