Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vadócz Krisztiánék vereséggel kezdtek az ázsiai BL-ben! – videóval

Ahogyan a kínai Super League, úgy a kontinens legrangosabb kupasorozata az AFC-Bajnokok Ligája (ázsiai BL) is naptári esztendőhöz között és nem pedig őszi-tavaszi rendszerhez mint az európai sorozatok többsége. A selejtezőt letudták a csapatok, a héten pedig elrajtolt a csoportkör, melyben négy kínai együttes is érdekelt, fedélzetükön korábban Európában is ünnepelt játékosokkal. 

china AFC

Guangzhou Evergrande, a sorozat 2013 és 2015-ös bajnoka a Super League 2017-es aranyérmeseként kvalifikálta magát a csoportkörre. A Shanghai Shenhua, mely a bajnokságban csupán a tizenegyedik pozícióban zárt, az FA-kupa diadalának köszönhetően lehet ott idén a  legjobbak között. A Shanghai SIPG és a Tianjin Quanjin pedig ezüst- és bronzérmesként a selejtezőből jutott a csoportkörbe. Utóbbit Modeste duplája emelte főtáblára.

A kínai BL-csapatok sztárjátékosai:

Guangzhou Evergrande: Alan, Ricardo Goulart és Jackson Martínez.
Shanghai Shenhua:
 Fredy Guarín és Obafemi Martins.
Shanghai SIPG: 
Oscar, Hulk és Elkeson.
Tianjin Quanjin: 
Axel Witsel, Anthony Modeste és Alexandre Pato.

26626

Vadócz Krisztián a Kitchee játékosaként Diego Forlan csapattársa 

Az AFC-Bajnokok Ligája mezőnye gyakorlatilag ketté van osztva, a nagy távolságok miatt keleten és nyugaton is 16-16 csapat harcol négyfős csoportokban a továbbjutást érő első két helyért. A felek az egyenes kieséses szakaszban sem vegyülnek, külön bajnoka lesz a keleti és a nyugati régiónak, majd a győztesek találkoznak a nagydöntőben.

Tianjin Quanjian – Kitchee (hongkongi) 0:3 (0:3)
G: Modeste (32.), Paulinho (36. – öngól), Sun Ke (39.), ill. –

Győzelemmel rajtolt a sorozatban Paulo Sousa csapata a Tianjin Quanjian. A Videoton korábbi portugál sikeredzője ezúttal is számíthatott gólfelelősére, aki a Kölntől érkezett. Modeste a duplájával a csoportkörbe lőtte nemrégiben csapatát, most pedig ő volt az aki megkezdte a gólgyártást. Egy szűk tízperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a hongkongi Kitchee, melynek kezdőjében ott volt Diego Forlan és Vadócz Krisztián is, megsemmisítő vereséget szenvedjen. A magyar középpályás végigjátszotta a találkozót, ahogyan a túloldalon Witsel is végig a pályán volt, Sousa azonban Patót lecserélte.

A szintén kedden rajtoló Shanghai SIPG is győzelemmel kezdett – részletek bővebben ITT!

 Íme a mérkőzés összefoglalója és góljai