Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Allegri kiosztotta az újságírókat a Tottenham elleni meccs után

Rendkívül változatos és helyenként meglehetősen kemény játékot hozó mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Juventus és a Tottenham együttese a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek nyitányán.

094913969-8ca03417-a86c-433e-aaa0-1231fd229ad9

(forrás: juventusfc.com)

A mérkőzés után Massimiliano Allegri kisebb szócsatába került az őt kérdező újságírókkal: “Jó mérkőzés volt, hiába kerültünk előnybe, a Tottenham nagyszerű játékkal visszakapaszkodott. 2-0-nál volt egy nagy helyzetük, akkor Buffon remekül védett, aztán mi vezethettünk volna 3-0-ra, de végül Kane betalált és 2-1 lett az állás, mi pedig kihagytuk a büntetőt. Nincs mese, a visszavágót meg kell nyernünk, de az még majdnem egy hónap, mától a Torino elleni derbire készülünk. Amúgy sem gondoltam, hogy már az első meccs után eldől a továbbjutás kérdése.” – nyilatkozta itt még viszonylag higgadtan a látottakat a mérkőzést közvetítő csatornának a Juventus vezetőedzője.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón viszont már egy-két hangosabb szó is elcsattant: “A fiúk nagyszerű mérkőzést játszotak. A győzelem nem egy megszokott dolog, hanem rendkívüli. Ez a csapat hat bajnoki címet és három Olasz Kupát nyert sorozatban, mellette játszott két BL-döntőt, annak ellenére, hogy mindig voltak erősebb csapatok is a sorozatban. A győzelem és a vereség között néha hajszálnyi különbség van, ahogy ma is láthattuk.”

“Úgy gondolom, kicsit elrugaszkodtunk a realitások talajáról. A Juventus a BL-győzelemért küzd, viszont nem mi vagyunk az esélyesek. Nem lehet minden évben a döntőbe kerülni. A játékosok fantasztikus évet produkálnak, Londonba a győzelemért utazunk, amire van is esélyünk. A Juventus első számú célja a hetedik bajnoki cím megszerzése, emellett persze megpróbálunk a BL-ben is a legmesszebb jutni. Azt viszont nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy kiváló csapat ellen játszott 2-2-es döntetlen ilyen kritikákat váltson ki. Olyan a hangulat, mintha 8-0-ra veszítettünk volna. Sokaknak orvosra lenne itt szükségük, nem is egyre, hanem többre, ráadásul kiválóakra.”

(zp)