Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Higuain duplájával rekordot döntött

Gonzalo Higuain szerezte a Juventus mindkét gólját a tegnap esti Tottanham elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, amellyel egy rekordot is megdöntött. 

20180213-the18-image-gonzalo-higuain

Forrás: t80.com

Gonzalo Higuain már a mérkőzés 2. percében betalált a Tottenham hálójába, majd a 9. percben büntetőből szerezte meg a Juventus második találatát. Az argentin támadó ezzel a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb dupláját szerezte, pontosan 8 perc és 7 másodperc kellett neki ehhez. Ezt a rekordot eddig Julio Ricardo Cruz tartotta 8 perc 30 másodperccel, amikor 2006-ban az Inter játékosaként két gólt szerzett a Spartak Moszkva ellen. Higuain majdnem a sorozat leggyorsabb góljának rekordját is megdöntötte, de ezt még mindig Alessandro Del Piero tartja, akinek 1998-ban mindössze 20 másodperc kellett, hogy gólt tudjon szerezni a Manchester United ellen. Az argentin 73 másodperc kellett az első találathoz.

Ha Higuain értékesítette volna a félidő végén kapott büntetőt, akkor megszerezhette volna karrierje első mesterhármasát a BL-ben, de csak a felsőlécet találta el.