Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Asztanában fordított a Sporting – videóval

A kazah Astana csapata és a Bajnokok Ligájából érkező portugál Sporting Lisszabon összecsapása nyitotta meg a csütörtöki Európa Liga-programot a legjobb 32 között, mi pedig a hazaiak sérülésből felépülő magyar játékosáért, Kleinhesiler Lászlóért is szoríthattunk.

sportingastana

(Fotó: Football 24/7 /Twitter)

Jól indult a mérkőzés a kazahok számára, Tomasov hetedik percben szerzett parádés találatával rögtön vezetést szereztek, a balszélső Shitov kiugratását vágta be egy pattanás után. A vendégek viszonylag enerváltan futballoztak az első félidőben, ám a 41. percben így is be tudtak találni, csakhogy Doumbia találatát a francia játékvezető les miatt érvénytelenítette – tévesen.

A második félidőben azonban nagyot fordult a kocka, bő tíz perc alatt. A 48. percben Logvinenko kezezése miatt jutott büntetőhöz a zöld-fehér gárda, Bruno Fernandes pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Két percre rá aztán a vezetést is átvették, Bryan Ruiz labdáját paszírozta be Gelson Martins a hálóba, az 56. percben pedig Acuna ment el a bal oldalon remekül, beadásából pedig Doumbia talált be, akinek így csak összejött a gól. A gól után Kleinheislert lecserélték, sajnos a válogatott középpályás nem alkotott maradandót. A szöget az Astana koporsóba végül a negatív hőssé váló Logvinenko ütötte be második sárga lapjával, emberhátrányban már nem sok köze volt már a mérkőzéshez a kazahoknak. A Sportingnak akadt még néhány ziccere, de Eric kapus több ízben is megmentette a kiütéses vereségtől csapatát, ám a párharc ezzel együtt alighanem eldőlt.

Gelson Martins találata:

FC Astana – Sporting CP 1-3 (1-0)
Helyszín: Astana Arena; Vezette: R. Buquet (francia)
Gólszerzők: Tomasov (7.) ill. B. Fernandes (48.-büntetőből), Martins (50.), Doumbia (56.)
Sárga lapok: Logvinenko (47., 62.), Beysebekov (80.) Maevskiy (81.) ill. Coates (25.), Carvalho (76.)
Kiállítás: Logvinenko (62.) ill. –

FC Astana: Eric – Shitov, Logvinenko, Anicic, Shomko – Beysebekov – Twumasi, Maevskiy, Kleinheisler (Stanojevic 57.), Tomasov (Murtazayev 86.) – Despotovic (Maliy 64.). Vezetőedző: S. Stoilov

Sporting CP: R. Patrício – Piccini, Coates, Pinto, Coentrao (Battaglia 57.) –  Acuna, W. Carvalho – Ruiz, B. Fernandes, Martins (Ribeiro 84.) –  Doumbia (Montero 61.). Vezetőedző: J. Jesus

Lasányi Csaba