Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem remekelt, de legalább győzött a Milan – videóval!

A Ludogorets otthonában kezdte meg az Európa-liga kieséses szakaszát az AC Milan a legjobb 32 között, Gennaro Gattuso együttese azonban nem kényeztette el a közvéleményt.

Kép: AC Milan Twitter

Kép: AC Milan Twitter

A milánói piros-feketék most megtapasztalhatták, hogy milyen is a bolgár tél. A stadion nem volt olyan nagyon szép, a hazai szurkolók sem voltak túl kedvesek, hideg is volt – nem is nagyon akartak játszani az olaszok. Volt egy olyan érzete a meccsnek már az első másodperctől fogva, ami rányomta a bélyegét az eseményekre: ez a találkozó sokkal fontosabb volt a Ludogorets futballistáinak, mint a milánóiaknak. A zöldek bátran kezdtek, életük egyik legfontosabb megmérettetése volt ez és közel jártak a meglepetéshez is. Feltolt védekezésük váratlanul érte a vendégeket, akik főleg Abate oldalán szenvedtek sokat a jól mozgó Lukoki miatt. A holland szélső azonban nem talált be, ahogyan a társai sem, így a gyenge kezdést végül megúszta a Milan.

Jó 10 perc kellett, mire visszavettek a bolgárok és visszaálltak. Onnantól a Milannál volt többet a labda és elkezdték kontrollálni az eseményeket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak szép nyugodtan adogatták a labdát a középpályán és hátul, meglehetősen lomha tempóban. A 20. percig kellett várni, mire az első olasz próbálkozást feljegyezhettük: Cutrone lőtt Calhanoglu passza után, ám akkor még ez a szereposztás nem ért gólt. A Milan azonban ment tovább és idővel kezdtek szállingózni a kisebb-nagyobb helyzetek is. Az áttörést azonban az első félidő utolsó perce hozta meg: közvetlenül a szünet előtt egy szöglet utáni variációt követően Calhanoglu ívelt középre, labdájába pedig a lesipuskás Cutrone csúsztatott bele fejjel, közvetlen közelről. Ez volt az első kaput találó lövés a meccsen, amivel vezetett is a Milan.

A fordulás után új fejezet kezdődött a párharcban, kissé mintha megélénkedett volna a játék. A Ludogorets játékosai mindent beleadtak, hogy nyomás alá tudják helyezni ellenfelüket, habár így energiával jóval kevesebb maradt nekik a hajrára. A zöldek sokkal veszélyesebbek lettek, jöttek a helyzetek is, majd egy bődületes kapufa is, ami intő jel volt az olaszoknak. A Milan vette a lapot, néhány perccel később pedig tett is a közelgő baj elkerüléséért. Cutrone fiatal kora ellenére már most úgy színészkedik, mintha a veterán olasz csatárok közé tartozna: a védő gyengén, egy kézzel lökött egy picit rajta, a támadó pedig olyan látványosat esett ezután, amekkorát csak tudott. Ezek után természetesen járt a büntető – mivel a tizenhatoson belül történt az eset -, a percekkel korábban beálló Rodriguez pedig ezt ki is használta. 2-0.

Az AC Milan minimális kedvvel és erőfeszítéssel akart túlesni ezen az estén, ami végül egy összességében biztos győzelemmel sikerült is nekik. Sőt, a lefújás előtt még egy újabb gól is összejött pluszban a szintén csere Borini révén, ami ugyancsak jól mutat. A három idegenben lőtt gól megágyaz nekik a visszavágóra, ahol szintén nem kell majd várhatóan összetörniük magukat a továbbjutásért. Ettől persze a teljesítményük még – az ő mércéjükkel mérve – szinte csapnivaló volt, de ez őket ezúttal aligha izgatja. A Milan 3-0-ra nyert, a visszavágót február 22-én rendezik majd a San Siróban.

https://www.youtube.com/watch?v=6DEyAbLfSBo

Ludogorets – AC Milan 0-3 (0-1)
Helyszín: Ludogorets Arena (Razgrad), Vezette: Mazic (SRB)
Gólszerző: Cutrone (45.), Rodriguez (65. -büntető), Borini (92.)
Sárga lap: Lukoki, ill. Abate

Ludogorets: Renan – Sasha, Plastun, Moti, Cicinho – Lukoki (Kovachev), Dyakov, Anicet, Vura – Marcelinho (Campanharo) – Swierczok (Wanderson). Vezetőedző: Dimitrov.

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Romagnoli, Bonucci, Abate (Rodriguez) – Bonaventura, Biglia, Kessie – Calhanoglu (Borini), Cutrone (Andre Silva), Suso. Vezetőedző: Gattuso.