Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Batshuayi eddig veri Aubameyangot, Aduriz és Saúl egyaránt tovább nyújtja saját sorozatát

Gólgazdag mérkőzésekkel folytatódtak az Európa-liga küzdelmei, hiszen a nyolcaddöntők 16 mérkőzése összesen 50 találatot hozott, ami több mint háromgólos átlagnak felel meg. A fordulóról szóló összegző cikkünk itt ovlasható, most pedig lássuk a játéknap egyéb érdekességeit, statisztikáit!

iPiccy-collage

♦ Az Atalanta három alkalomból kétszer továbbjutott az európai kupákban, amikor az első mérkőzését elveszítette. A bergamóiak már hét Európa-liga-mérkőzés óta mindig betaláltak legalább egyszer.

♦ Patrick Cutrone 13. gólját szerezete a szezon során a Milan színeiben, ezzel magasan a csapat házi gólkirálya.

cutrone-esultanza-milan-agosto-2017

(forrás: ansa)

♦ A Napoli sorozatban 12. európai kupamérkőzésén is betalált, a Leipzig pedig már hét mérkőzés óta mindig kap legalább egyet.

♦ Timo Werner mind a négy El-gólját Lipcsétől távol, idegenben szerezte.

Mario+Rui+Timo+Werner+Napoli+v+RB+Leipzig+JF__B6UEysTl

(forrás: zimbio)

♦ Míg Pierre-Emerick Aubameyangnak dortmundi pályafutása elején hét mérkőzésre volt szüksége első öt gólja megszerzéséhez, addig Michy Batshuayinak csak háromra.

4093531gallery

(forrás: lapresse)

♦ Az Östersunds együttesét 1996. október 31-én alapították, ekkor Arsene Wenger már 30 napja az Arsenal menedzsere volt. Wenger egyébként kétszer látogatott Svédországba arsenalos pályafutása során, és mindkétszer angol menedszer vezette csapatot győzött le (1999-ben a Stuart Baxter vezette AIK-ot).

♦ Mesut Özil az Arsenal legutóbbi hét nemzetközi meccséből nyolc alkalommal vette ki a részét az “ágyúsok” góljaiból: 5 gól és 3 gólpassz.

♦ Nacho Monreal a legutóbbi hat mérkőzésén öt Arsenal-gólból vette ki a részét (3 gól, 2 gólpassz). Korábbi 64 mérkőzésén ugyanennyi találathoz járult hozzá.

Nacho Monreal opens the scoring for Arsenal

(forrás: reuters)

♦ Henrikh Mkhitaryan legutóbbi kilenc El-mérkőzésén hatszor talált a kapuba, utoljára a tavalyi, Ajax elleni fináléban.

♦ Az Atlético Madrid legutóbb 2011-ben nyert három vagy több góllal a nemzetközi porondon. Akkor a Vitória Guimaraest verték 4-0-ra.

♦ Saúl Ñíguez kilenc nemzetközi kupákban szerzett gólja közül nyolc az Atlético első találata volt az adott mérkőzésen.

sAvUms6wGW_4

(forrás: atleticodemadrid.com)

♦ 2016 áprilisa óta nem született ennyi sárga lap egy El-mérkőzésen, mint a Sociedad-Salzburg találkozón, szám szerint 11.

♦ Aritz Aduriz Radamel Falcao óta az első játékos, aki sorozatban öt El-mérkőzésen tudott betalálni.

15187294871531

(forrás: reuers)

♦ 2004 márciusa óta először tudott győzni a Celtic a nemzetközi kupák kieséses szakaszában (a selejtezők kivételével). Legutób a Barcelonát verték hazai pályán 1-0-ra.

A statisztikák forrása: optasport

(zp)