Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: CR hihetetlen góllövő rekordja Európában!

Azt eddig is tudtuk, hogy a Bajnokok Ligája Cristiano Ronaldo fenségterülete. Az azonban, hogy a portugál klasszis közel félezer (!) klubnál is több gólt jegyez az európai kupák egész történelmét figyelembe véve, az már sokkal meglepőbb, sőt, valami brutális adat!

(Kép: as.com)

Cristiano Ronaldo Paris Saint-Germain elleni duplájával immáron hét meccsen tizenegy találatnál jár a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A portugál klasszis természetesen – idén is – vezeti a góllövők listáját, és immáron egy lehengerlő statisztikai adat is fűződik a nevéhez.

CR összesen 116 gólnál jár a Bl-ben, ennél pedig az európai (tehát nem csak a Bajnokok Ligája /!/) kupák 1951 óta íródó hosszú történelmét figyelembe véve, mindössze 48 csapat szerzett több találatot.

Az azóta eltelt bő 70 esztendő alatt összesen 511 csapat fordult meg Európában, így 463-nál tehát jobb a Real klasszisának góllövő hatékonysága- Hihetetlen szám!
Csak viszonyításként: Az idén szárnyaló Manchester City például 102 találatnál jár, a Napoli 60-nál (…)

A 48-as szám pedig hamarosan tovább csökkenhet – akár már idén, főleg ha a Real túljut a PSG-n –, hiszen CR-nél eggyel lőtt több gólt a Európában a CSKA Moszkva, az FC Köbenhavn, a Club Brugge valamint a Fenerbahce.