Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter a Genoa otthonában vérzett el! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójában az Inter a Genoa otthonában kapott ki! A vendég milánóiak az első játékrész végén elképesztő góllal kerültek hátrányba, majd a szünet után is növelte előnyét a hazai gárda. A nap kora esti meccsén a Chievo – Cagliari bajnoki sokáig gólnélküli döntetlen volt, végül azonban három találat is esett azon a meccsen!

Genoa+CFC+v+FC+Internazionale+Serie+A1OS6NyzDmSlA Genoa nem csak útját állta az Internek, de két góllal le is győzte a milánói gárdát! (forrás: zimbio.com)

A Serie A, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati utolsó meccsén az Inter vendégszerepelt a Genoa otthonában.

A találkozó 8. percében már előnyt is harcolhatott volna ki magának a Genoa, ám Pandev közeli, kiszorított helyzetből leadott lövését Handanovic védte ki. A 11. minutumban is Pandev vétette észre magát. A bolgár támadó távolról ívelte előre a labdát, amely felpattant az Inter tizenhatosán belül, majd a keresztlécet találta telibe! A 19. percben már a túloldalon villant Karamoh, ám a lövése mellé ment. Mindeközben a Genoa kicsit sem játszott alárendelt szerepet a milánóiakkal szemben, többször sikerült előretörniük a hazaiaknak is, és az Inter kapuja közelébe kerülni. Szépen csordogáltak a játékpercek, míg az Inter kezdett egyre inkább irányítani, ám komoly lehetőség egy darabig ezután sem adódott. Egészen így volt ez a 31. percig, amikor is Candreva vett le a beadást követően kifejelt labdát, majd a tizenhatoson kívülről óriási löketet küldött a hazai kapura, viszont bravúrral védett Perin! Ezután szögletettel jöhetett az Inter, de azután nem alakult ki veszélyhelyzet. A félidő végén jött viszont a gól, nem is akármilyen! A Genoa kósza beadását mindenféle szorult szituáció nélkül vághatta ki társai gyűrűjében Skriniar, ám telibe találta társát, Ranocchiát, kiről simán vágódott az Inter kapujába a labda! Ezzel az öngóllal került tehát előnybe a szünethez érve szinte a semmiből a Genoa (1-0)!

Rögvest a második félidő elején igyekezett egyenlíteni az Inter, majd a 47. percben Cancelo beívelésénél mentett nagyot a védelem, de a vendégek szöglete után nem alakult ki újabb lehetőség. Viszont ahelyett, hogy egalizált volna a milánói alakulat, kapott még egy gólt! Az 59. minutumban Pandev vágta be Laxalt passza után Handanovic kapujába a labdát, megduplázva ezzel tehát a Genoa előnyét (2-0)! Természetesen az Inter ezután is ment előre, sok veszíteni valója már nem volt a fehérben játszó együttesnek, de az egyenlítést még nagy erőket mozgósítva megpróbálhatták így összehozni. A legvégéig becsülettel ment is előre a milánói csapat, ám nem járt sikerrel, így nem tudott újra a harmadik helyre állni Spaletti legénysége. Igaz, a végén négy perc ráadás jött, melynek első percében D’Ambrosio löketét kellett védenie Perin kapusnak.

Hiába tört meg így tehát múltkor az Inter nyeretlenségi szériája, nem sokat javított jóideje tartó negatív mérlegén a csapat, amely ugyanakkor elég jó pozícióban van a ligában, és legrosszabb esetben is az 5. helyen zárja a fordulót, ha nyer holnap a Lazio.

Serie A, 25. forduló
Genoa – Inter • 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Ranocchia (45. – öngól), Pandev (59.) ill.  –
Sárga lapok: – , ill. Ranocchia (27.)
Kiállítás:

Genoa: Perin – Rossettini, Spolli, Zukanovic – Rosi, Bessa (Omeonga, 56.), Bertolacci, Hiljemark, Laxalt – Galabinov (Lapadula, 77.) – Pandev (Lazovic, 80.). Vezetőedző: Davide Ballardini

Inter: Handanovic – Cancelo, Ranocchia, Skriniar, D’Ambrosio – Vecino (Rafinha, 62.), Gagliardini – Candreva (Pinamonti, 77.), Borja Valero (Brozovic, 76.), Karamoh – Eder. Vezetőedző: Luciano Spaletti


Két a tabella vége felé helyet foglaló klub csapott össze még kora este. A veronai Chievo ellenfele a vendégeskedő Cagliari volt, a hazaiak pedig a kieső zónához közel voltak, míg ellenfelük három ponttal többet szerezve állt előrébb.

A találkozó egy jó ideig izgalmaktól, egyben így komoly helyzetektől mentesen telt el. Úgy is tűnt, hogy gól nélküli pontosztozkodás lesz a vége, ám közeledve a hajrához elkezdődött a gólgyártás! A 74. minutumban hazai részről Giaccherini szabadrúgásból szerzett vezetést a veronaik számára (1-0)! Nem kellett sok, bebiztosította sikerét a Chievo! Két perccel az első találata után jött az újabb hazai gól, amikor is Inglese vette be Cragno kapuját (2-0)! Nem adta fel azonban a Cagliari, amely a 82. minutumban szépített! Pavoletti fejjel volt eredményes (2-1)! A vége azonban csak szoros lett, hiába volt ideje a vendégcsapatnak az egyenlítésre. A hazaiak sikerükkel előrébb léptek, egészen pontosan mostani ellenfelük mögé közvetlenül, és egyben ezzel be is érték a 25 pontos, 14. helyen álló Cagliarit.

Chievo Verona – Cagliari • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Giaccherini (72.), Inglese (76.), ill. Pavoletti (82.)

Nagy Dávid