Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso még évekig a Milan edzője maradhat

Az AC Milan kispadján Gennaro Gattuso, a klub egykori játékoslegendája vette át Vincenzo Montella helyét még tavaly november végén. A döcögős indulás után úgy tűnik, Gattuso összekapta a piros-feketéket, akik egyre inkább kezdenek régi önmagukra emlékeztetni.

2218715-46273159-640-360Gattuso szerződéshosszábbítása közel van Milánóban (forrás: eurosport.com)

Az olasz Gennaro Gattuso játékosként az AC Milan elkötelezett híve volt, és a klub drukkereinek számtalan örömteli percet okozott. Tavaly ősz vége óta már a klub vezetőedzőjeként törekszik erre Gattuso, aki a 2017. november 27-én elbocsátott Vincenzo Montella helyét vette át a Serie A-együttes kispadján. Az indulás nem volt túl könnyű, egy ideig még hullámzó teljesítmény nyújtott a milánói alakulat, ám mostanra régi önmagát kezdi idézni a csapat, és egyre inkább számolni kell a piros-feketékkel több fronton is.

Olasz lapértesülések szerint Gattuso eredményes, jövőbe mutató munkáját azzal hálálnák meg a klubnál, hogy 2020-ig szóló szerződést kötnének vele. A Milan olyannyira jó formában van Gattuso irányítása alatt, hogy az együttes legutoljára december végén szenvedett vereséget, azóta pedig többek között bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, melynek odavágója után (Lazio ellen Milánóban 0-0) bőven bizakodhat a fináléba kerülésre. Ezen felül a piros-feketék állnak még az Európa-ligában, olyannyira, hogy a kieséses szakasz első körében, a legjobb 32 között az odavágón Bulgáriában 3-0-ra ütötték ki a Ludogorets csapatát, így nagy eséllyel már a nyolcaddöntőben van a milánói legénység. A bajnokságban 24 forduló után a 7. a Milan, mely 38 pontot zsebelt be eddig, és közel van ahhoz, hogy az első 6 közé kerüljön, azaz, hogy ismét európai kupaindulást érő helyet kaparintson meg.

A minden sorozatot figyelembe véve 9 meccs óta veretlen együttes ráadásul a városi rivális Inter kiejtette a kupában, valamint a bajnokságban is legyőzte már, míg nem olyan rég a Lazio elleni rangadót is nyerték Gattuso-ék.

Ezek alapján jól érthető, hogy Gattuso-t hosszabb ideig szeretnék az AC Milan vezetőedzőjeként látni a csapat vezetői, nagy eséllyel pedig már csak idő kérdése, hogy megszülessen a tréner szerződésének hosszabbítása.

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, holnap az AC Milan-ra rangadó vár, ugyanis a tabellán közvetlenül előtte álló, 6. helyezett genovai csapat lesz a piros-feketék vendége, amely a milánóiakat csak 3 ponttal előzi meg. Természetesen erről a meccsről, ahogy valamennyi olasz bajnokiról is beszámolunk ezen hétvégén, ahogy máskor is tettük, így érdemes ezúttal is a Fociclub.hu-ra kattintani!

Serie A, 25. forduló
Február 18., vasárnap, 20:45 • AC Milan – Sampdoria (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Nagy Dávid