Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Infantino a fizetési sapka bevezetését tervezi

A L’Équipe értesülései szerint Gianni Infantino FIFA-elnök egy 11 pontból álló tervezetet készül a FIFA döntéshozói elé tárni, mely több fontos területen reformálná meg a klubfutballt, így eltörölné a januári átigazolási időszakot, a fizetési sapkát pedig bevezetné.

infantino

(Fotó: gianlucadimarzio.com)

A hírek szerint a programcsomag része lenne a januári átigazolási időszak eltörlése, melyet a Premier League kimondottan szorgalmaz, illetve néhány olasz klub is támogatná. Az érintettek azt nehezményezik, hogy az átigazolási időszak fontos tétmeccsek közepette zajlik, az ESPN-nek pedig Infantino is azt nyilatkozta, nem szerencsés, hogy a klubok a szezon közben kényszerülnek megválni fontos játékosaiktól.

A FIFA-elnök szeretné továbbá limitálni a klubok által alkalmazott, illetve kölcsönadott játékosok számát – ez például olyan kluboknak okozhatna nehézséget, mint a Juventus, vagy az Udinese.

A fizetési sapka bevezetése szintén szerepel Infantino tervei közt, az olasz sportvezető ugyanis a topklubok költekezése kapcsán azt nyilatkozta, “aggasztó trendeknek lehetünk szemtanúi, melyek miatt cselekednünk kell, meg kell őriznünk a labdarúgás értékeit.”

Az ügynökök és közvetítők jutalékainak lefaragása szintén szóba kerülhet.

A L’Équipe szerint február 28-án tárgyalhatnak Infantino indítványáról.