Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nehezen indult be a gépezet, de végül így is nyert a Bayern München! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának szombati játéknapján a Jupp Heynckes által irányított Bayern München a Martin Schmidt vezette VfL Wolfsburg otthonába látogatott… 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 02. 17. 173742

1. félidő: A mérkőzés első góljára nem kellett túl sokat várni, amit azonban nem a Bayern München, hanem a Wolfsburg oldalára jegyezhettünk fel. A 8. percben Yunus Malli remek beívelését követően Didavi fejelt Ulreich kapujába, s szerezte meg a vezetést csapatának. A 16. minutumban Arjen Robben végezhetett el szabadrúgást, beívelését követően Süle csúsztatott kapura, fejesét azonban Casteels bravúrral hárítani tudta. Az első játékrész további részében egyik csapat részéről sem láthattunk további gólt/gólokat illetve komolyabb helyzeteket sem. Azaz a Wolfsburg előnnyel várhatta a folytatást… 

2. félidő: A fordulást követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Bayern München, melynek idővel meg is lett az eredménye. Az 54. percben Sandro Wagner került ordító ziccerbe, de balszerencséjére lövését bravúrral védte Casteels. A kipattanóra igyekvő Tolisso-t pedig elsodorta Steffen, aminek köszönhetően a játékvezető büntetőt ítélt a bajorok javára. A tizenegyespont mögé Arjen Robben állt oda, aki nem tudta értékesíteni a pontrúgást, mivel a Wolfsburg belga portása hárította a lövését. Az 58. minutumban Tolisso előtt adódott lehetősége, a francia középpályás próbálkozását azonban hárította Casteels. A 64. percben viszont összejött az egyenlítés a Bayern München számára, ekkor Arjen Robben húzott el remekül a szélen, majd a kiváló beadását követően Sandro Wagner bólintott Casteels kapujába…! A 90. minutumban ismét tizenegyeshez jutott a Bayern, amit ezúttal Robben harcolt ki. A büntetőpont mögé ezúttal a csereként beállt Lewandowski állt oda, bár Casteels eltalált az irányt, ráadásul bele is ért a lövésbe, viszont hárítani nem tudta, így a 90+1. percben a bajorok megfordították a találkozó állását…! Az első félidőben nem igazán ment a játék a Bayern számára, viszont a fordulás után váltani tudtak Heynckes tanítványai, s ennek meg is lett végül az eredménye…!  

VfL Wolfsburg – Bayern München 1-2 (1-0)
Helyszín: 
Volkswagen Aréna, Wolfsburg; Vezette: Sascha Stegemann.
Gólszerzők: Didavi(8.) ill. Wagner(64.), Lewandowski(90+1., büntető) 
Sárga lapok:
Jung(11.), Steffen(54.), Arnold(80.), Itter(90.) ill. Thiago(29.), Ribery(36.), Müller(90+4.)
Kiállítás: – ill. –

VfL Wolfsburg: Casteels – Jung(William 78.), Knoche, Bruma, Itter – Guilavogui, Arnold – Steffen(Osimhen 84.), Didavi, Malli – Origi. Vezetőedző: Martin Schmidt. 

Bayern München: Ulreich – Rafinha, Javi Martinez, Süle, Bernat – Tolisso, Rudy, Thiago(Müller 61.) – Robben, Wagner(Lewandowski 79.), Ribery(Alaba 65.). Vezetőedző: Jupp Heynckes. 

Nehéz feladat várt a Werder Bremen számára, hiszen Kohfeldt csapata ahhoz a Freiburghoz látogatott, amely hazai pályán ezidáig csupán egy alkalommal szenvedett vereséget az eddigi 12 mérkőzéséből. Nos, a brémaiak meg is égtek a Freiburg otthonában, ráadásul volt játékosuk góljának köszönhetően. A 24. percben Petersen vette be Pavlenka kapuját tizenegyesből, s ez az egy találat elég is volt a hazai együttes sikeréhez. 

Freiburg – Werder Bremen 1-0 (1-0) 
Gólszerzők:
Petersen(24., büntető) ill. 
Kiállítás: – ill. –