Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: terítéken a torinói derbi, kiesőjelöltet fogad a Napoli – előzetes

A hétközi nemzetközi kupaforduló után ismét a nemzeti bajnokságoké a főszerep. Olaszországban tovább folytatódik a Napoli és a Juventus elképesztő versenyfutása, csakúgy mint a BL-helyezésekért és a kiesés elkerüléséért folytatott harc.

seriea3wallpaper (1)

Február 17., szombat

15:00 Udinese-Roma (Digi Sport 1)
18:00 Chievo-Cagliari (Digi Sport 2)
20:45 Genoa-Inter (Digi Sport 1)

A játéknap nyitányán az utóbbi pár mérkőzésén kicsit megtorpanó Udinese látja vendégül a lassan talán egyenesbe kerülő Romát. A hazaiak legveszélyesebb támadója, Kevin Lasagna sérülés miatt hiányzik, míg Eusebio Di Francesco a keret szinte minden tagjára számíthat. Egyre mélyebbre süllyed a táblázaton a Chievo együttese, ha nem vigyáznak, akár még a kiesés szele is meglegyintheti a november vége óta nyeretlen csapatot, óriási harc várható a Bentegodiban a Cagliari vendégjátéka alkalmával. Szombat este a “senkiföldjén” található Genoához látogat az előző fordulóban végre három pontot szerző Inter. Luciano Spalletti nem számíthat Icardi és Perisic játékára, a fiatal Karamoh így imsét a kezdőben kap majd helyet.

Fabruár 18., vasárnap

12:30 Torino-Juventus (Digi Sport 1)
15:00 Benevento-Crotone
15:00 Bologna-Sassuolo
15:00 Napoli-Spal (Digi Sport 1)
18:00 Atalanta-Fiorentina (Digi Sport 1)
20:45 Milan-Sampdoria (Digi Sport 1)

Természetesen a forduló egyik legizgalmasabb összecsapásának ígérkezik a torinói derbi. A Torino Walter Mazzarri vezetésével egyre inkább kiegyensúlyozott formát mutatnak, céljuk továbbra is egy El-helyezést érő pozíció megszerzése. A Tottenham elleni BL-meccs után felemás érzésekkel készült a Juventus a városi rangadóra, jó hír viszont, hogy Paulo Dybalára várhatóan kezdőként számít Massimiliano Allegri. Ha a Benevento valóban nem adta még fel a bentmaradásért folytatott harcot, itt az idő ennek bizonyítására: a 17. helyen álló Crotone látogat a “boszorkányok”-hoz. Két Emilia-Romagna tartománybeli együttes találkozóján a Nagy Ádámot a kispadon jegelő Bologna fogadja a bajnokság “legsterilebb” támadószekciójával bíró Sassuolót. A Torino-Juventus mérkőzés eredményének tudatában lép pályára a Napoli a Spal ellen. Maurizio Sarri fiai a Leipzig ellenében látványosan rápihentek a bajnoki fordulóra, igaz, a kieső helyen álló ferraraiakaat szinte bámilyen körülmények között illene legyőzniük. Vasárnap késő délután a Dortmundot csaknem megtréfáló Atalanta fogadja a szinte kiismerhetetlen Fiorentinát, míg a napot a Sampdoria milánói szereplése zárja. Gattuso csapata egyetlen olasz együttesként győzelemmel kezdte az El kieséses szakaszát, a Milan következő célja pedig nem is lehet más, mint a genovaiak legyőzése és egyben beérése a tabellán.

Február 19., hétfő

20:45 Lazio-Verona (Digi Sport 1)

Hétfő este az egyre aggasztóbb formába kerülő Lazio fogadja az utolsó előtti helyezett Veronát. Simone Inzaghi ugyan többször hangoztatta, hogy a csapat játékával nincs gond, csak az eredmények nem jönnek, ettől függetlenül a Verona elleni sem ígérkezik egy könnyű mérkőzésnek.

(zp)