Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „A legfontosabb dolog, hogy nyertünk”

Kisebbfajta kellemetlen szériát szakított meg tegnap délután az FC Barcelona együttese. A La Liga éllovasa két döntetlen után tudott újra nyerni a bajnokságban, bár a csapat játéka nem volt túl meggyőző az Eibar ellenében.

eibarVSbarca001

Elképesztően stabil szezont fut az FC Barcelona, mindezt úgy, hogy nyáron érkezett egy új vezetőedző (Ernesto Valverde), illetve távozott az egyik legfontosabb játékos. Ennek ellenére az idény eddigi legkomolyabb megingásának számít a két, sorozatban döntetlen adott bajnoki. Igaz, tegyük hozzá, hogy a nagy meccsdömping közepett kettős győzelemmel búcsúztatták Messiék a Valenciát, a Copa del Rey elődöntőjében.

Természetesen a Barca kicsit kényelmesebb, lassabb játékának a legfőbb magyarázata, hogy az évad legkeményebb része éppen most következik. A jelek szerint a bajnoki címet már csak „elveszhetik” a katalánok, ám a Bajnokok Ligájában éppen az előttünk álló héten szállnak újra harcba a majdani végső győzelemért. A gránátvörös-kékek ellenfele a legjobb tizenhat között a régi ellenlábas, a Chelsea lesz.

A tegnapi, nem éppen világraszóló győzelmet követően Valverde mester is igyekezte elmagyarázni a nagyérdeműnek a csapat jelenlegi helyzetét:

„A legfontosabb, hogy a két döntetlen után nyerni tudtunk, nem pedig a mutatott játékunk. Eibarban a világon bárki megszenvedne. Az Atlético is nemrég csak az utolsó pillanatban tudott nyerni itt. Az ilyen nehéz győzelmek velünk is megtörténnek egy egész szezonban. Az ötlet az volt, hogy megtörtjük a szorításukat, mert ha áthatoltunk a falukon, már könnyen alakítottunk ki helyzeteket. Őt komoly lehetőségünk is volt, de nem volt egyszerű a dolgunk.”

– ismertette az Eibar elleni siker történéseit a spanyol szakember.

Balogh József