Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre lejjebb csúszik a Fiorentina

Nagyon úgy fest, hogy nem Paulo Sousa személye volt az akadály abban, hogy a Fiorentina jobban szerepeljen, az együttes Stefano Pioli keze alatt sem muzsikál jobban. Sőt, a csapat immáron nem is a felsőház tagja, a tavalyi nyolcadik helyét könnyen lehet, hogy alsóházi pozícióra cserélik a “violák” a szezon végére. A csapat legutóbbi hét bajnokijából csak egyet nyert meg és ezúttal is csak egy ikszre futotta az Atalanta ellen. 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 02. 18. 195518

Bárha azt mondjuk, hogy iksz a jelenlegi Atalanta otthonában, az nem is hangzik rosszul, hiszen a bergamói csapat előrébb foglal helyet a tabellán, valamint még a nemzetközi porondon is áll. Ebből kifolyólag a hazaiak nem sokat készülhettek a Fiorentina elleni meccsre, ugyanis csütörtökön még a Borussia Dortmund otthonában léptek pályára az Európa-ligában. Az ott elszenvedett 3:2-es vereség reménysugarat nyújt a továbbjutásra, a bajnokságban viszont meg kellett most elégednie a kék-feketéknek is az egy ponttal.

A Fiorentina volt kísérletezőbb, Badelj révén a vezetés is megvolt, ám a szünet előtt Petagna egalizálni tudott. A fordulást követően már egyik csapat sem talált a hálóba, noha helyzete mind a két félnek akadt. A vendégek végül emberhátrányban zárták a meccset, a fiatal Milenkovic két gyorsan összeszedett sárgával kiszállt a hajrában.

Atalanta – Fiorentina 1:1 (1:1)
G: Petagna (45+1.), ill. Badelj (16.)
Kiállítás: – ill. Milenkovic (85.)

A legutóbbi hét bajnokijából egyet megnyerő Fiorentina már csak tizenegyedik és nyitja az alsóházat, míg az Atalanta a nyolcadik pozícióból várja a Juventus elleni derbit.