Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordított a Real a nyolcgólos meccsen – videóval

Igazán eseménydús és gólgazdag mérkőzést játszott egymással a Betis és a Real Madrid. A királyi gárda hamar megszerezte vezetést, ám a Betis még az első félidőben megfordította az állást. A Real Madrid nagyon nehéz helyzetben várta a második játékrészt, de Asensio gyönyörű gólja után már átvették az irányítást, és hiába jött még egy Betis gól a végén, a fővárosiak már nem engedték ki a győzelmet a kezeik közül. 

w_900x700_18211602180218_javiergandul_047

Forrás: laliga.es

Nem indult túl izgalmasan a mérkőzés, a Real Madrid birtokolta többet a labdát, a Betis pedig lecsapott a kevés kínálkozó lehetőségre. A 11. percben azonban egy szerencsésebb góllal megszerezte a vezetést a királyi gárda. Lucas Vazquez passzolt Cristiano Ronaldo elé, aki lőtt is, ám Adan védte a próbálkozást. A kipattanó azonban Asensiohoz került, aki be is fejelte a labdát a hálóba. A 22. percben Joaquin ívelte be a labdát középre, amit Mendi fejelhetett el, de a játékszer épphogy elkerülte a kaput. A 24. percben Loren próbálkozott távolról, de ez is centikkel kerülte el a kaput. A Betis kezdett veszélyesebb lenni, a Real Madrid pedig a gól után jócskán visszavett a játékából. A 26. percben jó helyről jöhetett szabadrúgással a hazai csapat, amit Joaquin végezhetett el, és a gyönyörű lövést Keylor Navas védte bravúrral. A 30. percben sérülés miatt le kellett cserélni Marcelót, helyére pedig Theo Hernandez jött be. Már nagyon érett a Betis gól, és a 33. percben össze is jött nekik az egyenlítés. Joaquin ívelte be a labdát középre, Mandi pedig Casemirót legyőzve a kapuba fejelt. A 37. percben Ronaldo szerzett egy gólt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A Betis továbbra is fölényben futballozott, aztán a 38. percben már a második góljukat szerezték. A Real Madrid gyenge pontján, a jobb oldalon maradt üresen Firpo Junior, majd kapura lőtt, amit Navas nem tudott védeni, Nacho pedig még megpróbált belekapni, de csak a saját kapujába tudta gurítani a játékszert. A játékrész végére sem javult fel a Real, közel sem kerültek az egyenlítéshez.

A második félidőt is a Betis kezdte jobban, inkább ők támadtak, és birtokolták többet a labdát. Az 50. percben azonban egy Lucas Vazquez szöglet után Sergio Ramos fejelhetett, és meg is szerezte az egyenlítő találatot a Real Madridnak. A vendégek a gól után átvették az irányítást, és ostrom alá vették a Betis kapuját. Az 55. percben Bale lőhetett kapura elég éles szögből, de Adan hatalmasat védett, majd az 57. percben ismét a walesi lőhetett Ronaldo pazar passza után, de a spanyol kapus ezt is védte. Az 59. percben be is érett a fölény, hiszen megszerezte a királyi gárda a vezetést. Carvajal mutatott be látványos szólót több védőn keresztül, majd Asensionak passzolta a labdát, aki kapásból tekerte a kapu bal oldalába a labdát. Nem állt le a Real Madrid, folyamatosan támadtak a királyiak, majd a 65. percben már meg is lőtték a negyedik góljukat. Casemiro passzolta oda a labdát Ronaldónak, aki ahelyett, hogy leadta volna egyik társának, gyönyörűen kanyarította el Adan mellett a játékszert a hálóba. A 69. percben a Betis is megmutatta, hogy még a pályán van, Fabian adta bele minden erejét egy lövésbe, de ott volt Keylor Navas, aki hatalmas védést mutatott be. A 85. percig nem volt túl eseménydús a mérkőzés, ekkor viszont a csereként beálló Sergio Leon lőtt egy nagyon szép gólt, amellyel szépíteni tudtak. A 87. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Betis, amit Joaquin csak a kapu felé tudott lőni. Zidane a végére még beküldte Benzemát Cristiano Ronaldo helyére, hátha segíthet még egy góllal bebiztosítani a győzelmüket, ami a 92. percben össze is jött neki, hiszen megszerezte a királyiak ötödik gólját, amellyel eldőlt a mérkőzés.

Betis – Real Madrid: 3-5 (2-1)
Helyszín: Benito Villamarín stadion (Sevilla) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Mandi (33.), Nacho (38. – öngól), Leon (85.) ill. Asensio (11. 59.), Ramos (50.), Ronaldo (65.), Benzema (90+2.)
Sárga lap: Barragan (44.), Firpo Junior (49.), Loren (61.) ill. Carvajal (5.), Kovacic (47.), Ramos (55.), Bale (57.), Casemiro (81.)
Kiállítás: – ill. –

Betis: Adan, Bartra, Junior Firpo, Mandi, Barragan, Amat (Javi Garcia 75.), Fabian, Joaquin, Guardado (Leon, 81.), Boudebouz (Tello, 81.), Loren. Vezetőedző: Quique Setien

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo (Theo Hernandez, 30.), Casemiro, Kovacic, Asensio, Lucas Vazquez, Bale (Isco, 74.), Ronaldo (Benzema, 89.). Vezetőedző: Zinedine Zidane