Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS-felkészülés: Sallói gólt lőtt, Stieber gólpasszt adott! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban pályán volt Sallói Dániel, és Stieber Zoltán is az észak-amerikai profiliga (MLS) rajtjára készülő Sporting Kansas City és a DC United színeiben. De nem csak pályán voltak, hanem aktívan részt vettek klubjaik sikerében, Sallói ugyanis betalált, míg Stieber gólpasszt osztott ki!

USATSI_10624096 (1)A DC United győzelmet ünnepelhetett a Philadephia Union ellen. Stieber (bal szélen) gólpasszt adott az első találatnál (forrás: dcunited.com)

Sallói Dániel kezdőként lépett pályára a Sporting Kansas City csapatában, amikor is az MLS-ben szereplő klub magyar idő szerint ma hajnalban felkészülési mérkőzésen a másodosztályú Phoenix Rising ellen játszott. A magyar támadó újból bizonyította, hogy hasznos tagja csapatának, ugyanis a Mobile Mini Sun Cup felkészülési tornán lebonyolított találkozó 30. percében bevette az ellenfél kapuját!! Egy szép támadás végén lőtt nagyszerű találattal fordított így a Kansas! Ezzel egyben győztes gólt is szerzett Sallói Drogba csapata ellen, ugyanis az elefántcsontparti játékos, egyben a klub tulajdonosa által fémjelzett együttes ugyan az 5. percben már vezetett, nem sokáig tartott az előny a Phoenix részéről. Sallói gólja előtt a 17. minutumban Sanchez egalizált, majd a magyar támadó már az első játékrészben beállította a végeredményt a győztes góljával. A fordulást követően a fentebb említett afrikai ász is pályán volt, így Sallói és Drogba szemtől szemben nem találkozott egymással játék közben.

Children’s Mercy Mobile Mini Sun Cup
Sporting Kansas City – Phoenix Rising (II.) • 2-1 (2-1)
Helyszín: Phoenix Rising FC Soccer Complex • Scottsdale, Arizona – 5.060 néző
Gólszerzők: Sanchez (17.), Sallói (30.), ill. Frater (5.)

Sallói győztes gólja


Eközben pályán volt Stieber Zoltán is, a DC United labdarúgója, aki szintén fontos része volt csapata győzelmének. A washingtoni klub a szintén élvonalbeli Philadelphia Union ellenfele volt, és Stieberék már a 14. percben előnybe kerültek, amikor a magyar támadó zseniális beadását követően Mattocks csukafejese akadt be! A legvégén jött még két gól, hiszen a 86. minutumban egalizált Burke, ám 3 perccel később Acosta győzelmet érő találatot szerzett, így a DC United 2-1-re győzte le a Philadelphia csapatát! Az első gólt előkészítő Stieber egyébiránt a 70. percig volt a pályán a Rowdies Suncoast Invitational felkészülési tornán lebonyolított meccsen.

Rowdies Suncoast Invitational
Philadelphia Union – DC United • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Burke (86.), ill. Mattocks (14.), Acosta (89.)

Stieber nagyszerű gólpassza


Pályán volt még a New England Revolution is, amely a másodosztályú San Antonio ellen játszott, viszont az élvonalbeli klubnál Németh Krisztián sérülés miatt nem játszott a 3-3-as eredménnyel végződött találkozón.


Az MLS 2018-as szezonja két héten belül rajtol, és mi természetesen a liga új szezonjának minden mérkőzéséről is beszámolunk, hogy, addig a felkészülés legfontosabb eseményeiről is!

Nagy Dávid