Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Reus vezette győzelemre a Dortmundot a Borussiák rangadóján – videóval

A mai napon az Augsburg-Stuttgart párharc mellett egy Borussen-Derbynek is tanúi lehettek a német labdarúgás szerelmesei, ahol a kérdés adott volt: képes lesz-e egy hasonló erősségű csapat ellen is kiszenvedni a győzelmet a Stöger-féle Dortmund?

reus_gol

A németek játékára ma panasz nem lehetett… (kép forrása: kicker.de)

Augsburg – VfB Stuttgart 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Gómez (27.)

A Manuel Baum kinevezése óta hétről hétre erőn felül teljesítő Augsburg vendége az igen komoly kerettel rendelkező, ám igen szerény eredményeket felmutató VfB Stuttgart csapata volt. A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, uralták a pályát, lassú építkezésükből azonban kapura tartó lövések nem, csupán sváb kontrák születtek. Egy ilyen alkalommal tudott eredményes lenni Mario Gómez, aki a mérkőzés egyetlen gólját szerezte. Győzelmével a Stuttggart négy pontra lépett el a kiesőzónától, ami komoly előnyt jelenthet a bajnokság végjátékában…

1. félidő: Legerősebb támadósorát vezette csatába Stöger tábornok: Schürrle, Götze, Reus és Batshuayi egytől-egyig sikeréhségtől fűtve futottak ki a zöld gyepre. Az első játékrészen ez a győzni akarás mutatkozott meg: a Dortmund kezdeményezőleg lépett fel, és igyekezett a labdát az ellenfél térfelén tartani.

Ehhez azonban volt egy-két szava a ‘Gladbachnak is, akik szemfülesen elcsípett labdáikat villámgyors kontrává konvertálták, s nem egyszer veszélyeztették Bürki kapuját. A legveszélyesebb hazai Thorgan Hazard volt, aki az öregecske Piszczeket nem egyszer maga mögé utasította.

A vezetést azonban nem ő, hanem a vendégek közönségkedvence, Marco Reus szerezte meg Schürrle pazar meglátását követően a 32. percben.

Ezt követően még volt egy vitatott szituáció, amikor is Vestergaard talált a hálóba egy szöglet után kialakult flipper-helyzetben, ám a játékvezető a videóasszisztens tanácsára érvénytelenítette a találatot.

2. félidő: A második játékrészben már csak egy csapat volt a pályán… No nem a Dortmund, hanem a Mönchengladbach! A sárga-feketék jóformán ki se szabadultak a saját kapujuk előteréből, Stindlék rendesen odaszögezték őket.

Kizárólag Bürki szakértelmén múlt, hogy nem kaptak gólt a ruhr-vidékiek a fekete-fehérek 10 (!) kapura tartó lövéséből, míg Reusék mindössze egyszer veszélyeztették Sommer portáját…

A mérkőzés legjobbja ennélfogva Roman Bürki lett, azonban kiemelendő Sokratis önfeláldozó védőmunkája, és Hazard testvérét idéző cselezőkészsége is.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 0-1 (0-1)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach, Németország) – 54 018 néző; Vezette: Bastian Dankert
Gólszerzők:ill. Reus (32.)
Sárga: Bobadilla (22.), Oxford (55.), Elvedi (71.) ill. Batshuayi (40.), Castro (69.)
Kiállítás:ill.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi – Hofmann (Herrmann 71.), Kramer, Zakaria (Cuisance 83.), T. Hazard – Stindl, Bobadilla (Drmic 79.). Vezetőedző: Dieter Hecking

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Akanji, Toljan – Weigl, Castro – Reus (Dahoud 79.), Götze (Pulisic 74.), Schürrle (Toprak 87.) – Batshuayi. Vezetőedző: Peter Stöger

Írta: Wernigg Márton