Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia: a hajrában mentett pontot a „Steaua”

A becsületes nevétől megfosztott román rekordbajnok FCSB a Dinamo elleni szuperrangadón volt kénytelen tartani a lépést az éllovas Clujjal szemben.

dinamoVSfcsb001

Az újabb bajnoki címre ácsingózó kolozsváriak már szombaton lejátszották soros találkozójukat, és verték magabiztosan 2-0-ra az Astra Giurgiu együttesét. Így hát nagy volt a nyomás a bukaresti sztárcsapaton annak érdekében, hogy az ideiglenesen fellépő ötpontos hátrányt ismét kettővé olvasszák a forduló végére.

Azonban a legutóbb tizenegy éve bajnoki címet ünneplő (és jelenleg is csak ötödik) Dinamo remekül helytállt hazai pályán az örökös riválissal szemben. A korábbi magyar válogatott Miriuta Vasile tanítványai az 57. percre már 2-0-ra is vezettek, azonban a vendégek nem adták fel. Előbb a román futball egyik legnagyobb ígérete, a még csak 19 esztendős de már stabil U21-es válogatott Dennis Man szépített, majd a 37 éves veterán portugál, Felipe Teixeira egalizált a 93. percben.

Természetesen a döntetlen nem jó az FCSB-nek, ám az egy pont így is jobb a semminél, ám az már biztos, hogy nehéz hajrá vár a fővárosiakra.

Dinamo Bukarest – FCSB 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Pesic (20. perc), Torje (57.), ill. Man (84.), Teixeira (90+3.)

A bajnokság állása:

romántabella002

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=ZDtwHwOGaYU

Balogh József