Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább száguld a Napoli, Juventus duó, kapaszkodik a Milan

Tovább folytatódik a Napoli és a Juventus pokoli iramú harca a Serie A bajnoki címéért, jelenleg mindkét együttes kilenc meccses győzelmi szériában van. A BL-helyekért folyó harcba szép lassan bekapcsolódik a Milan is, míg a Benevento a Crotone legyőzésével talán még belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba a kiesés ellen vívott harcban. Most pedi lássuk a ma esti Lazio-Verona találkozóval záruló 25. fordulo egyéb érdekességeit, statisztikáit!

iPiccy-collage

Cengiz Ünder mérlege utolsó három bajnokiján: 4 gól és 1 gólpassz. A játékos korábbi 14 meccsén egy Roma-gólból sem vette ki közvetlenül a részét.

Soccer: Serie A; Udinese-Roma

(forrás: ansa.it)

♦ A Roma sorozatban tizedik Udinese elleni mérkőzését nyerte meg, ez abszolút rekord a “farkasok” számára.

♦ A Cagliari támadója, Leonardo Pavoletti ötödik gólját szerezte fejjel, ezzel vezeti a Serie A aktuális ranglistáját.

♦ Andrea Ranocchia 186. elsőosztályú mérkőzésén megszerezte első öngólját.

damiel4108938ne1uexukwt

(forrás: lapresse.it)

♦ Az utóbbi tíz alkalommal, amikor a Genoa és az Inter találkozott egymással, mindig a hazai csapat szerezte meg a győzelmet.

Goran Pandev idei három góljából kettő volt csapatai ellen szerzett, ráadásul mindkettőt győztes mérkőzésen (2-1 a Lazio és 2-0 az Inter ellen).

Soccer: Serie A; Genoa-Inter

(forrás: ansa.it)

♦ Legutóbb december közepén, a 16. fordulóban fordult elő, hogy a Napoli és a Juventus sem tudta megnyerni aktuális mérkőzését. A “zebrák”-nak 2016 májusa után ismét sikerült kilenc Serie A-meccset nyerni egyhuzamban, míg a Napoli történetében ez az első eset.

♦ A Napoli középpályása, Allan negyedik gólját szerezte az idényben, így ez eddigi pályafutása legeredményesebb szezonja.

♦ Marek Hamsik a szögletzászló megsemmisítésével ünnepelt gólját a Spal ellen. Természetesen a játékvezető sárga lappal díjazta teljesítményét, majd a videóbíróval való konzultáció után érvénytelenítette a szlovák játékos gólját.

174559500-448aca8c-a6d3-48be-acb5-8efba03c93be (1)

(forrás: skycalcio.it)

♦ A 3-2-re végződő Benevento-Crotone mérkőzés öt gólszerzője közül négy most talált előszöt a kapuba a Serie A-ban: a hazaiak részéről Sandro, Viola és Diabaté, valamint a vendégektől Crociata.

♦ A Benevento utőbbi négy hazai meccséből hármat megnyert. Az ezt megelőző kilenc bajnokijukon viszont csak egy pontot sikerült otthon tartaniuk.

Soccer: Serie A; Benevento-Crotone

(forrás: ansa.it)

♦ A Milan utolsó hat bajnokijából ötöt megnyert. Ez ugyanannyi győzelem, mint amennyit az ezt megelőző 17 meccsen sikerült begyűjteniük.

♦ Giacomo Bonaventura legutóbbi két bajnoki gólja egyaránt Davide Calabria passza után született.

Emiliano Vivianonak sorozatban három büntetőt sikerült hatástalanítania a bajnokságban, Politano és Florenzi után a sampdoria most Ricardo Rodríguez eszén járt túl.

2274730-47393390-2560-1440

(forrás: ansa.it)

A statisztikák forrása: optasport

(zp)