Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: gálázott a Bayern – videóval

Mióta Jupp Heynckes visszatért a Bayern kispadjára, az utolsó négy Bajnokok Ligája összecsapását hozni tudták a bajorok. A Besiktas magabiztosan, első helyen jutott tovább a maga csoportjából, ezzel ők lettek az első olyan török csapat amelyik az élen végzett a Bl csoportkörében.


Müller ma este is parádézott (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Természetesen a Bayern már a mérkőzés elején tudatni akarta ellenfelével, hogy itt bizony nem lesz sok esélyük. Aztán a 16. percben még nehezebb helyzetbe került a Besiktas. Hutchinson kritikus helyen adta el a labdát, és a kapu felé rohanó Lewandowskit Vida csak szabálytalanul tudta megállítani. A bíró azonnal kiküldte a horvát védőt. Pár pillanattal később mégis Vagner Love lábában volt a vezetőgól, ám nem találta el a kaput. A kiállítás után teljesen visszaálltak a vendégek, a bajorok pedig egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez. Quaresma révén kaput eltaláló lövésig is eljutott a Besiktas, noha erre negyven percet kellett várni. Végül mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 43. minutumban hatalmas kavarodás után Müllerhez került a játékszer, és közvetlen közelről begurította azt a kapuba (1-0). A bajorok azonban nem lehetnek felhőtlenül boldogok, mivel Jamest, szédülés miatt le kellett cserélni. Az első félidő végén Vidal próbálkozását könnyedén megfogta Fabri, így 1-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: A második találatra nem kellett sokat várni. Az 52. percben egy gyönyörű, és végletekig kijátszott akció végén Coman passzolt a törökök hálójába (2-0). A hazaiak igyekeztek még magasabb szintre kapcsolni, hogy eldöntsék a találkozót. Ennek hatására a harmadik gól is hamar eljött. Kimmich középre tett labdájába Müller ért bele, így nem volt esélye a kapusnak (3-0)Lewandowski sem akart kimaradni a jóból. Hummels távoli lövését még ki tudta fogni Fabri, azonban a bőr a lengyel gólgyároshoz pattant (4-0). De még itt sem állt le a München. A 88. percben Lewandowski ismét jókor volt jó helyen, Müller ezúttal asszisztált a gólhoz (5-0). Több gól nem esett, minden bizonnyal eldőlt a továbbjutás.

Bayern München – Beşiktaş JK 5-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Arena; Vezette: Ovidiu Hategan
Gólszerzők: Müller (43., 66.), Coman (52.), Lewandowski (79., 88.) – ill. –
Sárga: Lewandowski (38.) – ill. – Quaresma (33.), Pepe (62.)
Kiállítás: – ill. – Vida (16.)

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Vidal (Tolisso 83.), Martinez, James (Robben 44.) – Müller, Lewandowski, Coman (Ribéry 81.). Vezetőedző: Jupp Heynckes

Beşiktaş JK: Fabri – Erkin (Gönül 69.), Vida, Pepe, Adriano – Medel (Arslan 85.), Hutchinson, Babel, Talisca, Quaresma – Vagner Love (Tosic 57.) . Vezetőedző: Senol Gunes

A mérkőzés összefoglalója:

Mihók Richárd