Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütötte a Getafe a Celtát a zárómeccsen – összefoglaló

Remek formában futballozik jelenleg a Getafe, akik a Barca elleni gól nélküli bajnoki után legyőzték a Celta Vigót, ezzel pedig feljöttek a tabella kilencedik helyére. A 24. forduló legfontosabb eredményeiről, a meccs összefoglalója alatt olvashattok. 

w_900x700_19214238_apa2861

Forrás: laliga.es

Sokkal jobban játszott a Getafe az első félidőben, több helyzetül is volt a Celtánál. A 35. percben kerültek a legközelebb a gólhoz, amikor Faycal Fajr rázta le védőjét, majd nagy lövést eresztett meg a jobb felső sarok irányába, de Ruben Blanco jól helyezkedett, így védeni tudott. A 37. percben azonban már megszerezték a vezetést a hazaiak.  Angel látványosan szlalomozott végig a védők között, majd a tizenhatosról kapura lőtt, a megpattanó labda pedig utat talált a hálóba. A játékrész végén a Celtának is összejött egy nagyobb helyzet, amikor a 43. percben Stanislav Lobotka célozta meg a bal alsó sarkot, Guaita viszont szépen védett.

A második félidőben folytatódott a Getafe fölénye, és már az 51. percben megszerezték a második góljukat. Jorge Molina érkezett egy beadásra a kapu előterében, majd ellőtte a labdát a kapus mellett. A 64. percben Molina akár duplázhatott volna, amikor megverte a védőjét és megcélozta a jobb alsó sarkot, de Ruben Blanco briliáns mozdulattal hatástalanította a lövést.  A Celta Vigo nem találta meg a formáját, az egész mérkőzésen teljesítményük alatt futballoztak. A 85. percben Angel zárta le a mérkőzést a Getafe harmadik góljával. Arambarri ívelte be a labdát az érkező spanyol elé, aki betalált a hálóba.

Getafe – Celta Vigo: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Angel (37. 85.), Molina (51.),  ill.
Sárga lap:  Suarez (10.), Cabrera (23.), Portillo (60.), Fajr (87.) ill. Roncaglia (63.), Boye (79.), Emre Mor (81.)
Kiállítás:  – ill. –

A La Liga 24. fordulójában mindenki tartani tudta a lépést. A Barcelona ha nehezen is, de legyőzte az Eibart, az Atletico Madrid a végén nyerte meg a meccset az Athletic Bilbao ellen, a Valencia hátrányból fordított a Malaga ellen, ahogy a Real Madrid is a Betis ellen, ahol egy izgalmas nyolcgólos mérkőzést hoztak le. Még Montella és a Sevilla is nyerni tudott a Las Palmas ellen. A Real Madridnak szerdán még lesz egy jelenése, amikor a Klubvilágbajnokság miatt elmaradt Leganes elleni bajnokit pótolja majd be.

 A La Liga állása a 24. forduló után:

Screenshot_1