Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: meglepetésekkel indult a futballtavasz

A Magyar Kupa nyolcaddöntőivel kezdetét vette a magyar futballtavasz. Legalábbis négy pályán, a játéknap legjobban várt találkozóját, az Újpest-Paks derbit ugyanis a havazás miatt hosszas tanakodás után elnapolta Iványi Zoltán játékvezető. Érdekesség persze így is akadt, a télen tovább erősödő Puskás Akadémia például Zalaegerszegen vérzett el, a Debrecen veresége pedig még ennél is nagyobb meglepetés, a hajdúságiakat a Dorog leckéztette meg.

pflazte

(Fotó: pfla.hu)

Kis híján a Puskás zalaegerszegi fellépése is elmaradt, ám az önkéntesek munkájának köszönhetően végül sikerül játékra alkalmassá tenni a pályát. A találkozót végül meglepetésre az NB II-ben lényegében a kiesés elől menekülő zalaiak nyerték egy büntetőgóllal (Hegedűs kapus ütközött Babatival), a Puskás hátrányban már csak egy Trajkovski-féle kapufáig jutott.

A Lokinak óriási meglepetésre hazai pályán, előnyből sikerült elbuknia a maga meccsét a ZTE-t a Merkantil Bank tabelláján két hellyel megelőző Dorog ellen, ráadásul úgy, hogy Herczeg András egy-két posztot kivéve az őszi alapcsapatát küldte pályára. A középhátvéd Kinyik találatával a második félidő elején szerezte meg a vezetést a Loki, ám a vendégek csapatkapitánya, Mészáros Áron duplájával megfordította a mérkőzést, a hajdúságiak tehát nehéz helyzetből várhatják a visszavágót.

Az első ligás csapatok becsületét aztán a Diósgyőr mentette meg, Bódog Tamásék nem hibáztak a Vác ellen, és vélhetően az odavágón eldöntötték a továbbjutást. A gólgyártást Ioannidis indította, aki a télen szerzett, hazánkba visszatérő Dusan Brkovic beadásából fejelte be a vezetőgólt, amire a mérkőzés végén az őszi hajrára magát a csapatba visszaküzdő Bacsa Patrik tett rá még egy lapáttal.

Magyar Kupa, nyolcaddöntők:

Nagykanizsa (megyei I.) – Békéscsaba (NB II) 1-3 (0-3)

Gólszerzők: Pentek (56.-büntetőből) ill.: Urbin (8. -büntetőből), Szatmári I. (27.), Gránicz (32.)

Zalaegerszeg (NB II) – Puskás Akadémia 1-0  (1-0)

Gólszerző: Vernes (66. – büntetőből) ill.:

Debreceni VSC – Dorogi FC (NB II) 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Kinyik (55.) ill.: Mészáros Á. (64., 82. – büntetőből)

Diósgyőri VTK – Vác (NB II) 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Ioannidis (30.), Bacsa (87.) ill.: –

 A visszavágókat jövő héten kedden és szerdán rendezik.