Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Övrebö: “Nem az volt a legjobb napom”

Tom Henning Övrebö svéd játékvezető 2009 májusában szerzett magának hírnevet, miután ő vezette a Chelsea – Barcelona Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját. A londoniak és azok szurkolói nem igazán voltak megelégedve a játékvezető munkájával a meccsen, és a legtöbben a mai napig is állítják, hogy rajta ment el a Chelsea BL-döntőbe jutása. Övrebö most felidézte az emlékeket a ma esti párharc előtt. 

ballack-1243006287

Forrás: kicker.de

Övebrö nevét nagyon sokan megjegyezték 2009 májusa után. A svéd játékvezető nem igazán volt a helyzet magaslatán a Chelsea – Barcelona elődöntő visszavágóján, ahol több téves ítélettel is sújtotta a londoniakat: elmaradt két tizenegyes is a Chelsea-nek, majd Andres Iniesta 93. percben szerzett egyenlítő találatával, és idegenben lőtt több góllal a Barcelona jutott tovább, majd meg is nyerték a sorozatot. Most maga Övebrö is hosszasan mesélt az ominózus estéről, amelyen bevallja, hogy több hibás döntést is hozott.

Egyáltalán nem vagyok büszke a teljesítményemre. Nem az volt a legjobb napom, de a játékvezetők néha hibáznak, ahogy a játékosok és az edzők is. Nem vagyok magammal megelégedve. Mindig visszanéztem a meccsjeleneteket, és tanultam a hibákból, de amióta nem bíráskodom, már nincs min javítanom. Azon a napon az újságírók hosszú időre megtanulták a nevemet. Több hibás döntés is született a mérkőzésen, amiről mindenkinek megvan a saját véleménye. Azonban még egyszer kiemelném, hogy a játékosok és az edzők is hibáznak, mégsem történik semmi. Büszke vagyok a karrieremre, és arra, hogy egy ideig az európai elitbe, de legalábbis hazám legjobbjai közé tartoztam. Éppen ezért nem ítélhetnek meg engem egyetlen mérkőzés miatt, néhányan azonban sajnos ezt teszik.” 

Övebro azt is elismerte, hogy tizenegyest kellett volna ítélni Pique és Samuel Et’o kezezésénél is, de már nem tud változtatni a történteken.

“A pályán hoztam egy döntést. Most már nem fontos, hogy mit gondolok ezekről a szituációkról, de megértem, hogy az emberek másként gondolkodnak. Ez a vita sohasem érhet véget.”

A ma esti Barcelona – Chelsea mérkőzést a török Cüneyt Cakir vezeti, aki a felek legutóbbi egymás elleni tétmeccsén, a 2011–2012-es BL-szezon elődöntőjének visszavágóján a Camp Nouban is bíráskodott, ahol a Chelsea jutott tovább.