Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az utóbbi két Európa-liga-győztes csap össze Sevillában – előzetes

A Manchester United sevillai és a Roma donyecki (pontosabban harkovi) vendégjátékával zárulnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek odavágói. Az eddigi három játéknap szinte kivétel nélkül egy-egy szoros, illetve az egyik csapat fölényes sikerével végződő mérkőzést hozott. Elnézve a szerdai párosítást, talán kijelenthető, hogy a tendencia ma este jó eséllyel megszakad.

sevmanshasro

Hivatalos mérkőzésen először találkozik egymással az Európa-liga előző két szezonjának győztese, a Sevilla és a Manchester United együttese. A Spanyolországba (is) félig-meddig hazajáró José Mourinho mérlege vezetőedzőként a Sevilla ellenében: 8 mérkőzés, 7 győzelem, 1 vereség, 23-6-os gólkülönbség.

SEVILLA – Vélhetően Luis Muriellel a csatársorban küldi csatába csapatát Vincenzo Montella, a hétvégén pihenő kolumbiai támadó Ben Yedder helyét foglalja el. Jó hír az olasz szakvezető számára Kjaer és Nolito felépülése, viszont Corchia, Correa és Layun kihagyja a szerda esti összecsapást.

Várható kezdőcsapat: Rico – Jesús Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel.

Alexis+Sanchez+FC+Barcelona+v+Sevilla+FC+La+8tMrzbKELv5l

Alexis a Barcelona játékosaként nem egyszer nézett szembe a Sevilla védelmével (forrás: zimbio)

MANCHESTER UNITED – Eric Bailly hétvégi visszatérése valószínűsíti, hogy az elefántcsontparti védő a Sevilla ellen is a kezdőben kap szerepet, míg Paul Pogba szereplése minden bizonnyal csak a meccs előtti órákban válik biztossá, csatársorban ezúttal Rashford a nagy kimaradó. Fellaini, Ibrahimovic, Blind, Rojo és Jones továbbra is a hiányzók sorát gyarapítják.

Várható kezdőcsapat: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Young – Matic, Pogba – Martial, Lingard, Alexis – Lukaku.

Sevilla-Manchetser United
Helyszín: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla; Játékvezető: Turpin (francia)
Kezdés: 20:45, Tv: M4 Sport

*     *     *

Ötödjére csap össze egymással a Shakhtar és a Roma együttese hivatalos UEFA-mérkőzésen, és eddig az ukránok javára áll a zászló: utóbbi három találkozójukat egyaránt megnyerték az olaszok ellen. Meglehetősen rideg körülmények várják a “farkasokat” Harkovban, a Shakhtar ideiglenes otthonában – a helyi idő szerint 21:45-kor kezdődő mérkőzést várhatóan mínusz 10-12 fokban rendezik meg.

SHAKHTAR DONETSK – A hazájuk bajnokságát vezető donyeckiek nagy előnye lehet az már említett időjárás, illetve hogy Paulo Fonseca vezetőedző a hosszabb eltiltását töltő Darijo Srnán kívül minden játékosára számíthat.

Várható kezdőcsapat: Pyatov – Butko, Ordets, Rakitskiy, Ismaily – Fred, Stepanenko – Taison, Bernard, Marlos – Ferreyra.

Luiz+Adriano+Roma+v+Shakhtar+Donetsk+UEFA+ctm9tlcr-bTl

Luiz Adriano találata a két csapat 2011-es összecsapásán (forrás: zimbio)

ROMA – A rómaiak is viszonylag teljes kerettel készülhetnek az ukrán túrára, Gonalons és Karsdrop jó ideje a maródiák listáján található. A legnagyobb fejfájást azonban Alessandro Florenzi egészségi állapota jelenti Eusebio Di Francesco számára, amennyiben a “farkasok” saját nevelésű játékosa nem tudja vállalni a játékot, Bruno Peres ugrik be a helyére.

Várható kezdőcsapat: Alisson – Florenzi (Bruno Peres), Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman – Ünder, Nainggolan, Perotti (El Shaarawy) – Dzeko.

Sahtar Doneck-Roma
Helyszín: OSK Metalist Stadion, Harkov; Játékvezető: Collum (skót)
Kezdés: 20:45, Tv: Sport1

(zp)