Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Vajon ki lehet a Roma kulcsembere a Shahtar ellen?

A mai este folyamán folytatódnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek a küzdelmei. Az olasz fővárosi együttes, az AS Roma Ukrajnába látogat a Shahtar Donyeck „otthonába”. A vendégek részéről a meccs egyik kulcsembere egy fiatal török labdarúgó lehet.

ünder

Az este főszereplője lehet a jó formában levő Ünder. (kép: marca.com)

Cengiz Ünder neve bizonyára még sok futballrajongó számára ismeretlenül hangozhat. A mindössze 20 éves török labdarúgó a nyár óta erősíti az AS Roma együttesét, amelyben az elmúlt meccseken kiváló teljesítményt nyújtott.

A szezon első felében sokan nem gondolták volna, hogy a török fiatal kulcsember lehet a Bajnokok Ligája kiesés szakaszában, mára viszont úgy néz ki, hogy tökéletesen beilleszkedett a fővárosi együttesbe. Utolsó 3 bajnokiján 4 gólt és egy gólpasszt szerzett, és ebből a 4 találatból 3 a tizenhatoson kívülről esett. Ebből kifolyólag az ukrán csapat hálóőre, Pyatov aggódhat majd este…

A játékosról a csapat vezetőedzője, Eusebio Di Francesco is jó véleménnyel van.

„Ugrásszerűen jött. Kulcsfontosságú számunkra, de inkább a csapatra fókuszálok, mint az egyénekre. Örülünk neki, hogy itt van velünk, mi megpróbáljuk kihasználni a tehetségét, amennyire csak lehet.”

A vezetőedző elmondta továbbá azt is, hogy ez ma mindenképp a Roma estéje lesz, nem pedig a török játékosé, kihangsúlyozva ezzel azt, hogy tényleg a csapat a legfontosabb.

„A Roma megy ki ma a pályára játszani, nem Cengiz.”

Báló Bence