Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlaiék örülnek, hogy a Dortmundot kapták az El-ben?!

A mai nap folyamán mi is közhírré tétettük az Európa-liga nyolcaddöntők sorsolásának eredményét. A párharcok közül (az Arsenal-Milan után természetesen) a Borussia Dortmund-Red Bull Salzburg összecsapás érkezik a legérdekesebbnek, hiszen a sárga-feketék vezetőedzője, Peter Stöger így hazája kirakatcsapata ellen bizonyíthat…

szoboszlai_stoger

Stöger a sorsolás után nyilatkozatot adott, melyben örömét fejezte ki leendő ellenfelük kilétével kapcsolatban: “Nagyon örülök ennek a párosításnak! A lehetőség, hogy egy osztrák edző presztízsmérkőzést játszhat egy osztrák csapat ellen, szerintem csodálatos. A hazámba fogok utazni! Ez egy remek sztori lesz.”

Később az esélyeiket is latolgatta: “A feladatunk teljesíthető, de igen nehéz. A Salzburg egy fiatal és lendületes csapat, akiknek az Európa-ligában nagyon komoly ambícióik vannak. A pályán kiszámíthatatlanok, és olyan hatékonyak, mint a Leipzig. Korán visszatámadnak és keményen védekeznek. A vezetőedzőjük az ifi-BL-t is megnyerte az utánpótlással korábban. Ha nem egy osztrák csapatról lenne szó, azt mondhatnánk: pocsék sorsolás. Így viszont elég tájékozottnak érzem magunkat…”

A dortmundi mester örömét egyébként osztja a Salzburg német vezetőedzője, Marco Rose is: “Fantasztikus sorsolást kaptunk, örülünk neki. Nehéz feladat áll előttünk, de mi szeretjük a kihívásokat!”

Vajon a német vezette osztrákok, vagy az osztrák vezette németek kerekednek végül felül?

Írta: Wernigg Márton