Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Leicester otthonában ikszelt a sereghajtó! – videóval

A Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának nyitómeccsén döntetlen született a Leicester otthonában, ahonnan a kiesés ellen menekülő Stoke csent el egy pontot!

Leicester+City+v+Stoke+City+Premier+League+qoB1lFUNqAvlMahrez (jobbra) és társai közel álltak a fordításhoz a Stoke vendéglátása alkalmával, ám pontosztozkodás lett a bajnoki vége (forrás: zimbio.com)

A Leicester City – Stoke City angol bajnokival vette kezdetét ma kora délután a Premier League 28. fordulója. A hazaiak a 7. helyre jöttek volna fel a meccs után, míg a vendég együttes a kieső zónából lépett volna ki.

A találkozó első félideje igencsak feledhetőre sikerült, leszámítva a szünet előtti hajrát, amikor is előnybe került a papíron esélytelenebbnek vélt Stoke! A vendégek svájcija, Shaqiri talált be a tizenhatoson kívülről a 43. percben (0-1)! Ezzel lényegében véget is ért a bajnoki első fele.

A második félidőben sem változott a játék képe, izgalmas helyzetek nélkül teltek a percek, míg a hazaiak csak mezőnyben tudtak előnyt szerezni. Igaz, a különbség az 57. minutumban nőhetett volna, ám Shaqiri nem tudott duplázni, a kipattanót mellé lőtte. Ráadásul nem hogy növelni nem tudta előnyét a Stoke, jött a Leicester egyenlítő gólja! A 70. percben pedig nem csak szimpla egalizálásról volt szó, hanem egy öngólról, ugyanis a hálóőr Butland a saját kapujába juttatta a labdát miközben egy beadást követően próbált menteni (1-1)! Majd a 79. percben Mahrez löketét védte Butland, azt követően Maguire pedig fordíthatott volna, ám a kipattanó utáni lövész a kapufára ütötte a vendégek kapusa, így ezt megúszta a Stoke! A hajrában még volt esélye a Leicesternek a győzelemre, viszont Ndidi fejese a kapufán csattant a 89. minutumban!

A lefújásig viszont már nem is változott az eredmény, így fontos pontot szerzett idegenben a kiesés ellen menekvő vendég együttes.

Premier League, 28. forduló
Leicester City – Stoke City • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Butland (70. – öngól), ill. Shaqiri (43.)

Nagy Dávid