Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Werder nyerte a sereghajtók rangadóját! – videóval

A Werder Bremen a Hamburger SV csapatát látta vendégül ma kora este, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 24. fordulójában. A két klub kiesés elleni rangadóját a hazaiak nyerték, akik ezzel már 9 pontos előnyre tettek szert most legyőzött riválisukkal szemben.

IMG_20180224_203002Ma sem jött ki jól a lépés a fehérmezes hamburgiaknak (forrás: twitter.com/Bundesliga_DE)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapjának utolsó meccsén a brémai Werder a kikötővárosi Hamburger SV csapatát látta vendégül. Így tehát két, a kieső zónában lévő klub csapott össze. A sereghajtók rangadóját megelőzően a Werder a 16., osztályozót erő helyet foglalta el, míg a HSV brémaiaktól 6 ponttal lemaradva volt a 17.

Az első játékrész teljességgel izgalmaktól és helyzetektől mentesen telt, így a szünetre 0-0-s állásnál vonulhattak a felek. A térfélcserét követően viszont hamar csökkentette volna riválisával szembeni hátrányát a Hamburg, ugyanis Hunt akart betalálni, de próbálkozása a kapu mellett kötött ki az 51. percben. A 72. minutumban már a túloldalon adódott lehetőség, viszont Eggestein közeli lövése is mellé ment. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a hazaiak domináltak mezőnyben, akiknek több helyzetük is volt a fordulás után. Amikor már teljesen úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a kiesés elleni rangadó, Rick van Drongelen eldöntötte a meccset a hazaik javára a 86. percben, miután az Hamburg játékosáról került be a labda saját csapata kapujába, azaz öngól született (1-0)!

Ezzel lényegében zárult is a mérkőzés, melyet tehát a Werder Bremen nyert meg 1-0-ra, és a győztes csapat a 14. helyre lépett előre! Ennek köszönhetően pedig a vesztes Hamburger SV még inkább leszakadt riválisától, immár 9 pontra! A HSV pedig a 15., pont nem kieső helyen álló Wolfsburgtól is 8 pontos távolságban van. A kikötővárosi csapatnak pedig úgy tűnik, ismételten nagy küzdésre lesz ahhoz szüksége, hogy bennmaradjon a Bundesligában, és továbbra is egyedüli csapat legyen, amely sosem esett ki!

Bundesliga, 24. forduló
Werder Bremen – Hamburger SV • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: van Drongelen (86.), ill.

Nagy Dávid