Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter az újonc ellen hozta a papírformát – videóval

Ma este, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában a milánói Inter a ligaújonc Benevento csapatát fogadta. Az első félidőt követően bizakodhattak a vendégek, ám a második játékrészben Spaletti alakulata hozta a papírformát. Az est korábbi meccsén Nagy Ádám kezdett, és sokáig pályán volt csapata győztes meccsén.

IMG_20180224_224908Skriniar fejesgóljával alapozta meg sikerét az Inter (forrás: twitter.com/Inter_en)

A Benevento sokkal aktívabb volt az első félidőben milánói vendéglátójánál, amely kaput sem talált, ellenben az újonccal, amelynek egyik lehetőségénél Handanovic védésére volt szükség. Mezőnyben ugyan az Inter volt jobb, de a vendégek azért nem alárendelt szerepet játszottak e tekintetben sem (55-45%-os labdabirtoklási arány). Az első játékrészben gól nem esett, de a vendégek a szünet előttiek alapján bizakodóan várhatták a folytatást.

A 67. percig bizakodhattak is a vendégek, ám ekkor az Inter a második félidő első komolyabb helyzetét gólra váltotta! A meccs első gólját a milánóiak fiatal szlovák védője, Skriniar szerezte fejjel Vecino szögletét követően (1-0)! Majd az első hazai találatot lényegében azonnal követte a második! Két perccel Skriniar gólja után Ranocchia is bevette fejjel Puggioni kapuját Cancelo szabadrúgásból való beívelése után, s eldőlni látszott a bajnoki (2-0)! A Benevento ráadásul a végén még emberhátrányba is került, amikor is a 81. percben Viola begyűjtötte a második sárga lapját is. A végéig már semmi érdemleges nem történt, az Inter pedig megnyerte a meccset, érvényre juttatva tehát az utolsó helyen álló újonc ellen a papírformát. Győzelmével jelenleg a 3. helyen áll Spaletti legénysége, viszont ha az AS Roma és a Lazio – azaz a két fővárosi csapat – holnap nyer, akkor “csak” az 5. helyen zárja a fordulót a kék-fekete milánói klub.

Serie A, 26. forduló
Inter – Benevento • 2-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Guiseppe Meazza, Milánó. Vezette: Luca Pairetto
Gólszerzők: Skriniar (67.), Ranocchia (69.), ill.
Sárga lapok: Candreva (56.), Ranocchia (60.), ill. Viola (68., 81.), Del Pinto (90.)
Kiállítás: – , ill. Viola (81.)

Inter: Handanovic – Cancelo, Ranocchia, Skriniar, D’Ambrosio – Vecino, Gagliardini – Candreva, Rafinha (Karamoh, 65.), Perisic (Brozovic, 82.) – Eder. Vezetőedző: Luciano Spaletti

Benevento: Puggioni – Sagna, Djimsiti, Tosca, Letizia – Viola, Sandro (Del Pinto, 68.), Djuricic (Cataldi, 46.) – Guilherme, Coda (Diabate, 85.), Brignola. Vezetőedző: Roberto De Zerbi


A forduló, és egyben a nap legelső, kora esti meccsén a Bologna a Genoát fogadta. A hazaiaknál Nagy Ádám a kezdőben kapott helyet Verdi sérülése, és De Maio eltiltása miatt. A magyar középpályás egészen a 77. percig a pályán is volt!

A találkozó első félideje gólt, és egyéb izgalmakat sem hozott. A folytatást követően azonban hamar előnybe kerültek a hazaiak, hiszen a 49. percben Destro vágta be a kapuba a kipattanót (1-0)! A 72. minutumban pedig Destro a gólja után gólpasszt is kiosztott, ugyanis az ő labdáját Falletti lőtte be (2-0)! Ezzel el is dőlt minden, a Bologna már zsinórban másodjára nyert, míg a Genoa három mérkőzéses győzelmi szériája tört meg, melynek részeként az ezúttal alulmaradt együttes legutóbb az Intert győzte le, a sorozat első részeként pedig a Laziót, méghozzá a fővárosiakat idegenben.

Bologna – Genoa • 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Destro (49.), Falletti (72.), ill.

Nagy Dávid