Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo a FIFProt ünnepli

Ritkán szokott nyilatkozni a Real Madrid és a portugál válogatott sztárja, Cristiano Ronaldo. Az ötszörös aranylabdás azonban most kivételt tett, és nagyon szépen beszélt a profi futballisták érdekeit védő FIFPro szervezetről.

real-madrid-borussia-dortmund-cristiano-ronaldo-zinedine-zidane-uefa-champions-league_15ajuexobafgt1eqk5w59cbd3t

A FIFPronak jelenleg 65 ezer profi játékos a tagja, és immár negyvenhat éve védi hivatalosan is a futballisták érdekeit. A szervezet sokat tett azért, hogy a játék tisztábbá, a transzferek átláthatóbbá váljanak, és hogy a focisták ne árucikkek, hanem inkább munkavállalók legyenek.

A hollandiai székhelyű szervezet munkáját jól jelképezi, hogy bár az előző évtizedben néha ugyan megválasztották az év legjobbját, mégsem erről váltak ismertté. Sokkal érdekesebb szokott lenni az aktuális Év csapata listájuk, amelyet a 65 ezer képviseltjük szavazata alapján közölnek évről-évre.

A FIFPro áldásos tevékenységét most Cristiano Ronaldo énekelte meg:

„Vannak olyan kollégáink, akik a FIFProban azért dolgoznak, hogy az egy hasznos intézmény legyen a futballisták számára. A szervezet igyekszik megoldani a játékosok problémáit, és Mi ezt támogatjuk. A játékos karrierje rövid, főleg a sérülések, vagy a játék lehetőség hiánya miatt. A FIFPro nagyszerű munkát végez, mert óriási támogatást nyújtanak a játékosoknak, mint például Joaquim Evangelista.”

– köszönte meg külön honfitársa munkáját Ronaldo, a FIFProért.

Balogh József