Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel kezdte a tavaszt a Vidi

A Fradit üldöző Videoton a Vasas ellen kezdte meg szereplését az NB I tavaszi szezonjában, azzal a tudattal, hogy egy győzelemmel, ha csak ideiglenesen is, de egy győzelemmel megelőzhetik a listavezető zöld-fehéreket.

vidiscepovic

Stefan Stepovic góllal mutatkozott be első tétmérkőzésén (Fotó: vidi.hu)

A Videoton kezdője a téli edzőmeccsekből kiindulva nem sok meglepetést tartalmazott, így az új fiúk közül a macedón Boban Nikolov, valamint Marko Scepovic testvére, Stefan is a kezdőcsapat tagja volt. A Vasasnál szintén két új érkező találta magát a kezdőben, a mai riválistól megszerzett Barczi Dávid, valamint a Lengyelországból hazatérő Egerszegi Tamás.

A mérkőzés Vasas-helyzettel indult, az angyalföldiek könnyen mentek át a Vidi középpályáján, ám Hangya lövése végül gyengére sikerült, csemege volt Kovácsiknak. A több felépített támadást a eleinte a Vasas vezette, ám komolyabb veszélyt nem tudtak teremteni. A túloldalon Kamenárnak először a 23. percben kellett nyújtózkodnia Hadzic távoli bombájánál. Három perccel később azonban a szlovák-magyar kapus sem tudta megakadályozni a Vidi középpályását a gólszerzésben: Stopira került a bal szélen a védelem mögé, majd szépen szolgálta ki a támadással felzárkózó Hadzicot, aki az ötös környékéről senkitől sem zavartatva perdített a hálóba. (1-0) A 34. percben Nikolov is megeresztette első NB I-es kapuralövését nagyjából 18 méterről, de Kamenár kitolta löketét. Lazovic szabadrúgása után kis híján a második gól is megszületett, a Stephan Scepovic által megcsúsztatott labdáből lőtt bődületes erővel a felsőlécre az első gólt előkészítő Stopira. A Vasas a mérkőzés eze szakaszában igencsak tanácstalannak tűnt, ám szinte a semmiből egyenlítettek az angyalföldiek a 41. percben: Barczi ugratta ki Remilit, akinek a középregurítását becsúszva paszírozta be Ádám Martin.( 1-1) A hazaiak még fel sem ocsúdtak a sokkból, egy percre rá az ifjú támadó villant újra, életerős távoli lövését Kovácsik tolta hatalmas bravúrral kapufára.

A második játékrész tizenegyes-gyanús szituációval indult, Lazovic esett el Vida mellett, de Szabó Zsolt játékvezető továbbot intett. Az 59. percben a balkáni különítmény révén, tökéletesen kivitelezett akció után vette vissza aztán a vezetést a Vidi: Lazovic ugratta ki remekül Nikolovot, az ő beadásából pedig az eddig nem sokat mutató Stefan Scepovic szerezte meg első NB I-es találatát – az új szerzemények tehát rögtön villantottak. (2-1) Annak már kevésbé örülhettett Marko Nikolic, hogy néhány perccel később a lendületesen futballozó Stopira húzódás miatt kért cserét, helyére az ősszel sérüléssel bajlódó Vinícius ugrott be. A másik oldalon Barczinak kellett elhagyni a pályát, azonban teljesen más okból: egykori klubja ellen kissé túlpöröghetett a szélső, és a  72. percben sokadik szabálytalansága után a kiállítás sorsára jutott. A 80. percben kis híján újra a semmiből egyenlített a Vasas: Vinícius pattant le Ádámról, akinek a lövése pedig Negón pattant meg és csak centikkel kerülte el a kaput. A túloldalon aztán Lazovic és Benes is összecsapott a tizenhatos vonalánál, ám a szerb ahelyett, hogy ziccerben kapura tört volna, inkább a szlovákot próbálta magára rántani egy büntető reményében, Szabó Zsolt játékvezetőt viszont nem sikerült megtévesztenie. A hosszabbításban azért még majdnem ott volt a slusszpén, ám Pavlov méteres lesről talált be a Videoton kapujába.

Ezzel a kibrusztolt sikerrel a fehérváriak rátették a nyomást a Honvéd ellen készülő, listavezető Fradira, és egyúttal az élre ugrottak, míg a tizedik helyre lecsúszó Vasas szurkolói számára alighanem egyre nyilvánvalóbb, hogy a tavasz inkább a kiesés elleni küzdelemről szólhat, mint az élmezőny üldözéséről.

Videoton – Vasas 2-1 (1-1)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna, 1300 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gólszerzők: Hadzic (25.), S. Scepovic (59.) ill. Ádám (41.)
Sárga lapok: Hadzic (79.), Fiola (92.) ill. Ádám (51.), Barczi (59., 72.), Burmeister (88.)
Kiállítás: – ill. Barczi (72.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira (Vinícius 64.) – Nikolov, Pátkai, Hadzic – Lazovic (Kovács I. 90.) – M. Scepovic (Varga J. 85.), S. Stepovic. Vezetőedző: M. Nikolic

Vasas: Kamenár – Burmeister, Benes, Ristevski – Egerszegi (Vaskó 88.), Vida, Berecz, Hangya – Barczi, Ádám, Remili (Pavlov 76.). Vezetőedző: M. Oenning

Lasányi Csaba