Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán bukott pontokat a Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 24. fordulójának szombat délutáni meccseire nem sokáig fogunk emlékezni az biztos, hiszen kevés gólt és fordulatot hoztak a találkozók. A Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim otthon bukott pontokat a Freiburg ellen, míg a Mönchengladbach egy szép találatnak köszönhetően újra megérezte a győzelem ízét. A pazar idei szezont produkáló Frankfurt talán az idény leggyengébb teljesítményét produkálta ma délután a Stuttgart otthonában. 

kramaric

Kramaric ugyan gólnak örülhetett, de találata kevésnek bizonyult a győzelemhez. (kép: kicker.de)

Hoffenheim – Freiburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kramaric (57.) ill. Petersen (66.-büntetőből)

A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim együttesének továbbra sem megy igazán a Bundesliga-ban. A csapat ezúttal a Freiburg ellen veszített pontokat hazai pályán. A feledhető első játékrész után ugyan Kramaric megszerezte a vezetést szabadrúgásból, de nem sokkal később egy jogosan megítélt büntetőből Petersen egyenlített. A gól után már nem változott az eredmény, így Julian Nagelsmann csapata kénytelen volt megelégedni az 1 ponttal. Magyar szempontból jó hír, hogy Szalai Ádám végigjátszotta a találkozót, de ezúttal ő sem tudott segíteni csapatán góllal, gólokkal. A Hoffenheim jelenleg 32 ponttal 8. helyen áll a tabellán és egyre messzebb kerülnek az a nemzetközi kupaindulást jelentő helyektől.

Hannover – Mönchengladbach 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Kramer (72.)

A délutáni meccsek közül a Hannover – Mönchengladbach találkozón sem záporoztak a gólok. Habár kapura lövések mindkét oldalon akadtak szép számmal, mégis csak egy akadt be ezek közül. A 72. percben a 2014-ben világbajnoki címet ünnepelhető Kramer talált be, aki Stindl átadása után egy gyönyörű gólt akasztott a bal felsőbe. A vezetés megszerzése után a vendégek törekedtek a annak megtartására, ami sikerült is. Ennek köszönhetően négy vesztes mérkőzés után tudott újra győzni Dieter Hecking csapata a német élvonalban és még az európai kupaindulást jelentő helyek egyikét is elcsíphetik.

Stuttgart – Frankfurt 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Thommy (13.) ill. –

Stuttgart és a Frankfurt mérkőzése sem fog bekerülni a történelemkönyvekbe. A két csapat találkozója lényegében már a 13. percben eldőlt, Thommy jóvoltából, aki egy kapufáról kipattanó lövésre érkezett. A Niko Kovac irányította Frankfurt nagyon gyenge napot fogott ki. A vendégeknek ugyanis hiába volt 60% felett a labdabirtoklásuk, helyzeteket alig tudtak kidolgozni, ráadásul kaput sem találtak az egész mérkőzésen. A vereség ellenére a Frankfurt továbbra is a harmadik, bár a forduló végeztével az ötödik helyre is lecsúszhatnak. A Stuttgart zsinórban harmadik győzelmének (is) köszönhetően immáron 30 pontos, amivel jó eséllyel a következő szezont is az élvonalban kezdik meg.

Báló Bence