Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ilyen is van, a BBC lecsapott! – videóval!

A spanyol bajnokság 25. fordulójában hazai pályán készült kötelező győzelmet aratni a Real Madrid, formán kívüli támadóik az Alaves kapuját próbálták bevenni.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Furcsa módon szinte kényszerűségből volt kénytelen a BBC-t játszatni Zindedine Zidane, hiszen többen is hiányoztak a csapatból. Többek között Sergio Ramos, Kroos, Modric és Marcelo sem léphetett pályára, Asensio pedig a bölcsességfoga miatt volt kénytelen kihagyni az Alaves elleni bajnokit. A francia tréner így a kezdőben adott lehetőséget Banzemának és Bale-nek is, akik finoman szólva gyenge formában vannak mostanság. A túloldalon is akadt két fontos hiányzó: Vigaray sérülés miatt, Munir El Haddadi pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

Maga a meccs elég álmoskásan kezdődött. Sok volt a sérülés, nem keveset állt a játék, ami miatt a szükséges tempót is a szokottnál nehezebben vették fel a csapatok. A kapuk sokáig egyáltalán nem forogtak veszélyben, aztán jött a 18. perc és Karim Benzema ziccere. Egy vendég szöglet után vezethetett kontrát a Real, négy madridi vihette két védőre a labdát, ám a befejezést nagyon csúnyán elrontotta a francia csatár, aki döntő pillanatban csúszott el a lövőmozdulat közben. A 24. percben szintén volt egy hatalmas lehetősége, ám ott egy méterről csak a kapufát találta el – igaz, azt az akciót végül megállították les miatt.

Ronaldónak akadt még egy-két kósza távoli lövése, ami talán említésre méltó lehet, de az első félidő összességében nem sok izgalmas dolgot adott. Az Alaves együttese stabilan játszott, hozta a megszokott 4-4-2-es védekezést a saját térfelén és egyébként olykor teljes értékű partnerei voltak a hazaiaknak – még helyzetekre is futotta az erejükből. A kék mezesek becsülettel tették a dolgukat, ám nem sokkal a szünet előtt végül bekövetkezett, amitől tartottak: Benzema egy elegáns mozdulattal tette tovább a labdát Ronaldónak, aki fordulásból vette be Pacheco kapuját.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Még az első félidőben meglett tehát a vezetés a Real Madrid számára, ami sok terhet levett a vállakról. Zidane tartott egy kis eligazítást, a második játékrészre pedig egy egészen más Real jött ki, mint az elsőre. Ez egy percen belül nyilvánvalóvá vált: a 46. percben Benzema szerzett labdát, majd továbbított Bale-hez, aki nyugodtan használta ki az adódó lehetőséget, két gólosra növelve az előnyt. Az Alaves helyzete egycsapásra szinte kilátástalanná vált. A madridiak érezték, hogy ez megvan, szinte megtáltosodtak a folytatásra.

Hatalmas minőségbeli javulás volt megfigyelhető a hazaiak játékában, persze nagyon már nem akarták megerőltetni magukat, elvégre zsebben volt már a győzelem. A 61. percben aztán sikerült egy újabb találattal megörvendeztetniük szurkolóikat: a csapat egyik legjobbja, Lucas Vazquez szolgálta ki a mellette érkező Ronaldót, aki kíméletlenül bombázott a kapuba. Ezzel már két gólnál járt, Benzema két gólpassznál – önbizalom növelőnek nem volt rossz ez a meccs.

A hajrára jöttek a fiatalok: Marcos Llorente és a Leganes ellen csak 29 másodpercet kapó Ceballos állt be, ami nekik is jó volt, illetve így Casemiróék is tudtak pihenni egy picit. Ezzel viszont még nem volt vége, akadt esemény a folytatásban is. A 89. percben Laguardia szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, amiért büntetőt ítélt a Real Madridnak Fernandez játékvezető. A labda mögé azonban nem a mesterhármasra készülő CR állt, hanem Karim Benzema kapta meg a lehetőséget – a francia ezt ki is használta, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény.

A BBC minden tagja góllal vette ki tehát részét ebből a győzelemből, amire jó régóta nem volt példa. A Real pedig talán most van a legjobb formában az egész bajnoki idényben. Ezzel a sikerrel megszilárdították harmadik helyüket és átmenetileg 4 pontosra csökkentették hátrányukat az Atleticóval szemben. Az Alaves a 16. helyen áll.

https://www.youtube.com/watch?v=t5ZhoUONRO4

https://www.youtube.com/watch?v=22-eMQpTMlM

https://www.youtube.com/watch?v=4CdHgy_UJUs

https://www.youtube.com/watch?v=2-PBRv0GLVk

Real Madrid – Alaves 4-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Fernandez
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (44., 61.), Bale (46.), Benzema (89.)
Sárga lap: Marcos Llorente ill. Hernan Perez, Sobrino
Kiállítás:

Real Madrid: Keylor Navas – Theo Hernandez, Nacho, Varane, Carvajal – Bale, Kovacic (Ceballos), Casemiro (Marcos Llorente), Lucas Vazquez – Cristiano Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: Zidane.

Alaves: Pacheco – Duarte, Ely, Laguardia, Alexis – Alfonso Pedraza (Ibai Gomez), Daniel Torres, Manu Garcia (Medran), Hernan Perez – Sobrino, Guidetti (Burgui). Vezetőedző: Abelardo.

Korábbi meccs:

Celta Vigo – Eibar 2-0