Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: folytatása következik – előzetes

Felvirradt a nap, mikor útjára indul ismét a bajnokság. A tavaszi szezon rajtja szerencsére mindenhol megtörténik, pedig volt félelem, hogy csonka fordulót rendezhetnek.

322152_ferencvarosi_tc_videoton_fc

Folytatódik a versenyfutás a Videoton és a Ferencváros között. 

Még nyolcvannégy bajnoki mérkőzés vár a szurkolókra, újságírókra és játékosokra. A tavaszi tizennégy fordulóban eldől majd, ki lesz a bajnok, illetve ki indulhat a nemzetközi kupákban. A legesélyesebb természetesen a Ferencváros és a Videoton, ám a kupán keresztül is csatlakozhat hozzájuk egy csapat, valamint a bajnoki bronzérmes méretheti meg magát nemzetközi szinten. Az első tavaszi játéknapon sokáig kérdéses volt, meg tudják-e rendezni Újpesten és Pakson a Haladás, illetve a Diósgyőr elleni összecsapást? Jelentjük, ha semmi rendkívüli nem jön közbe, akkor mindkét helyen lesz mérkőzés. Újpesten a hétközben lehullott hó, illetve a folyamatos havazás miatt nem rendezték meg a Paks elleni kupameccset, de a bajnokinak nem lesz akadálya, miután szombaton csapadékmentes az idő. Pakson a lehullott nagy mennyiségű hó okozott problémát, ám a szurkolók és a klub dolgozói közösen megtisztították a gyepet, elhárítva az akadályt, mindkét stadionban lehet meccset rendezni. Hogy aztán az Újpestnek miképp jött a meghosszabbodott szünet, csak szombat este tudjuk meg, de az biztos, plusz felkészülést tudott végezni Nebojsa Vignjevic együttese, amely a télen igencsak felemásan zárta az előkészületi meccsek sorát, szemben a Haladással. A vasiak veretlenül fejezték be a felkészülést, ráadásul a kupában is sikerrel indították a tavaszai menetelést, melynek nem titkolt célja minél jobban eltávolodni a kiesőzónából. Ráadásul a forma a szombathelyiek sikerét vetíti előre, lévén három győzelemmel zárták az őszt Michal Hipp tanítványai, legyőzve a Ferencvárost, a Puskás AFC-t és a Videotont is. Az Újpest ezzel szemben hullámvölgybe került: három siker után ikszeltek a Balmazújvárossal, míg az őszi zárás alkalmával vereséget szenvedtek Felcsúton. Ideje lenne javítani, ha a dobogót szeretnék célba venni a fővárosban.

Rangadót hoz a nyitány Pakson, ahová az egy ponttal többet szerző Diósgyőr látogat. A miskolciak négy ponttal zárták az őszi etapot három vereséget követően, míg a tolnaiak utolsó öt őszi találkozójukból kettőt megnyertek, hármat elveszítettek, így hat ponttal zárták a bajnokság azon szakaszát. A kupában a DVTK győzött, míg a Paks hiába utazott a fővárosba, meccsük elmaradt Újpesten. Az átigazolások alapján mindkét csapat erősödött, de azt csak a tavasz dönti el, jól, vagy rosszul igazoltak. Mindenesestre egy jó rajt akár lendületet is adhat valamelyiküknek, ahol nem elképzelhetetlen a dobogó sem, bár a hat, illetve hét pontos hátrány tetemesnek mondható a Debrecen mögött.

A mögött a Debrecen mögött, amelyik az újonc Balmazújvárost fogadja, de nem mehet biztosra a jól erősítő újonc ellen. Korábbi játékosa, Rudolf Gergely törhet borsot a cívisvárosiak orra alá a hajdúsági rangadón. A tél ugyan a Nagyerdei stadiont sem kímélte, mégis kifogástalan talaj várja a csapatokat, ahogyan hétközben a Dorogot is. Apropó Dorog, nem tudhatjuk, milyen hatása lesz a Lokira a kupában elszenvedett meglepő vereség, az viszont biztos, hogy a piros-fehérek szeretnék megerősíteni dobogós helyüket, míg a Balmazújváros a kiesés elől szeretne minél hamarabb ellépni. Ezért a friss szerzemények mellett a régi motorosok is sokat tehetnek, főleg, ha a helyzeteket is értékesítik. A Balmaz legutóbbi öt bajnokiján veretlen maradt – három döntetlen, két győzelem, a Loki viszont három vereség mellett mindössze kétszer tudott nyerni.

Nincs könnyű helyzetben a sereghajtó Mezőkövesd, de nem akkora a lemaradása, hogy behozhatatlan lenne, így aztán a Puskás AFC ellen minden lehetőséget meg kell ragadnia Kuttor Attila együttesének. A másik oldalról viszont a friss szerzeményekkel egyértelműen az előrelépés a cél, akár már e fordulót követően nagyot léphet előre Pintér Attila csapata. Ám míg a PAFC hét pontot gyűjtött az őszi utolsó fordulókban – két győzelemmel és egy döntetlennel – a Mezőkövesd három döntetlennel és egy sikerrel hatot. Az aktuális forma rangadót ígér.

A kiesés elől menekülő Vasas a bajnoki címre törő Videotonhoz látogat egy könnyednek közel sem nevezhető mérkőzésre. Az angyalföldiek a felkészülés alatt sem remekeltek, ráadásul a sok sérült megköti Michael Oenning kezét, aki bár számíthat az új igazolások közül Barczi Dávidra, Laczkó Zsoltra, viszont Egerszegi Tamásra nem biztos. Mint ahogy a távozó Kulcsár Tamásra sem tartott igényt a német szakember. A Videoton ellenben igencsak megerősödött az érkezőkkel, bár Marko Nikolic még aligha számíthat Huszti Szabolcsra, ellenben Boban Nikolov és Stefan Scepovic pályára léphet szombat este. A felkészülés alatt forgatta csapatát a szerb tréner, így megjósolni is lehetetlen, kik kerülnek majd a kezdőbe. A forma viszont egyik csapatnál sem ad feltétlen okot a bizakodásra: a Videoton öt utolsó bajnokiján 3-0-2-es mérleggel zárt, a két vereséget közvetlenül az őszi zárás előtt szedte össze, míg a Vasas 0-1-4-gyel fejezte be az őszt.

A listavezető Ferencvárosra ellenben rangadó vár hazai környezetben, lévén a negyedik helyen álló Honvédot fogadja Thomas Doll legénysége. A transzferidőszak alatt mindkét csapatban voltak érkezők, de míg a kispestieknél nyugodtabb, addig a zöld-fehéreknél eseménydúsabbra sikeredett a január, főleg Joseph Paintsil miatt. A ghánai majd’ egy hónapon át témát szolgáltatott a sajtóban is. A felkészülés ennek ellenére zökkenőmentesen zajlott le mindkét félnél, igaz a kupameccs a kispestiek számára hozott kisebbfajta pofont. A Fradi korábban kiesett, míg a piros-feketék Siófokon értek el döntetlent kétgólos előnyről. Vajon a bajnokságban melyik arcukat mutatják? A Fradi 4-0-1-es mérleggel zárta az őszt, míg a kispestiek 2-0-3-mal. Valamivel tehát esélyesebbek a házigazdák.

A program:
február 24., szombat
17.00 Debrecen – Balmazújváros – stream: m4sport.hu
Nagyerdei stadion, vezeti: Erdős József

17.00 Mezőkövesd – Puskás AFC – stream: m4sport.hu
Mezőkövesd, vezeti: Berke Balázs

17.00 Paks – Diósgyőr – stream: m4sport.hu
Paks, vezeti: Solymosi Péter

17.00 Újpest – Haladás – stream: m4sport.hu
Szusza stadion, vezeti: Kassai Viktor

17.00 Videoton – Vasas – tv.: M4 Sport
Pancho Aréna, vezeti: Szabó Zsolt

19.30 Ferencváros – Honvéd – tv.: M4 Sport
Groupama Aréna, vezeti: Iványi Zoltán

~GS~