Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: vereséggel kezdett a címvédő, nagy pofonba szaladt bele az Atlanta – videóval

Tegnap este és mára virradó hajnalban bonyolították le a 2018-as MLS szezon, azaz az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legelső meccseit. Kezdésnek a címvédő Toronto hazai pályán fogadta a tavalyi Keleti Főcsoport-döntőben általa legyőzött Columbus Crew-t, meglepetésre pedig kikaptak Giovonco-ék. Ezen felül hajnalban pályán volt Stieber is, korábban pedig nagy pofonba szaladt bele Texasban az Atlanta United.

IMG_20180304_115558A Columbus lenyomta a címvédő Altidore-ékat (forrás: twitter.com/ColumbusCrewSC)

Tegnap este az MLS 2018-as szezonjának nyitómeccsén a Toronto FC a Columbus Crew csapatát fogadta, azaz a címvédő kanadai együttes az általa az előző idényben a Keleti Főcsoport döntőjében legyőzött klubbal csapott össze. A favorit a hazai gárda volt, azonban már az első félidő végén Higuain révén megszerezze a vezetést a vendég együttes, a 44. percben ugyanis az argentin támadó Valenzuela beívelése után vágta be a labdát, erős löketébe pedig csak belekapni tudott Bono kapus, a labda lassult, de így is bement (0-1)! A folytatásban már rögtön az elején Pedro Santos nagyszerű passza után Zardes növelte a vendégek előnyét (0-2)! A szépítés sem jött össze hazai részről, pedig Giovinco tizenhatos előttről rátekert labdája a jobb kapufán csattant a 65. percben. A vége tehát 2-0 lett a Columbus javára, így tehát a címvédő pedig vereséggel kezdte meg a bajnokságot.

MLS, alapszakasz
Toronto FC – Columbus Crew • 0-2 (0-1)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 26.633 néző
Gólszerzők: – , ill. Higuaín (44.), Zardes (46.)


Szintén tegnap este bonyolították le a Houston Dynamo – Atlanta United mérkőzést. A vendég Atlanta tavaly újoncként jól indult a ligában, negyedik lett Keleten, így playoffba jutott. Tegnap este azonban elképesztően nagy pofonba szaladt bele a csapat Texasban, ugyanis a houstoni alakulat már kevesebb, mint félóra elteltével 3-0-ra vezettek a hazaiak! Ráadásul az első félidő legvégén, a hosszabbítás ötödik percében jött a negyedik Houston-találat is! A fordulás után hamar szépíthetett volna az Atlanta, de Almiron büntetőt hibázott a 49. percben, a Dynamo pedig nem meglepő módon megelégedett a szünet előtt elért előnnyel. A vége tehát 4-0 lett, úgy, hogy az első félidőben a Houston 10 próbálkozásából 9 ment kapura!

Houston Dynamo – Atlanta United • 4-0 (4-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 20.377 néző
Gólszerzők: Wenger (5.), Senderos (23.), Manotas (27.), Ceren (45+5.), ill.


Mára virradó hajnalban több mérkőzést is rendeztek, többek között Stieber Zoltán és Németh Krisztián klubja is idegenben kezdte meg a bajnoki szezont.

Németh Krisztián viszont nem került bevetésre, amikor is klubja a Philadelphia Union otthonában szerepelt, a magyar támadó végig a kispadon volt. Csapata pedig már a 24. percben emberhátrányba került, a félidő végén pedig Fontana szerzett előnyt a hazai csapatnak Sapong labdáját a kapuba juttatva (1-0)! A 69. minutumban maga Sapong is betalált (2-0), ráadásul a New England a 86. percben Dielna második sárga lapja miatt kettős emberhátrányba került. Ez a meccset már nem befolyásolta lényegi módon, így Németh csapata 2-0-s vereséggel kezdett. A hazaiknál kezdőként lépett pályára a ghánai Accam, aki tavaly még Nikolics csapattársa volt, az afrikai pedig a 85. percig játszott is.

Philadelphia Union – New England Revolution • 2-0 (2-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 16.452 néző
Gólszerzők: Fontana (43.), Sapong (69.), ill.
Kiállítás: – , ill. Delamea (44.), Dielna (86.)


Az Orlando City a Stieber Zoltánnal a kezdőjében pályára lépő washingtoni DC United csapatát fogadta.

A vendégek a 20. percben tizenegyest hibáztak Mattocks révén, majd a 32. minutumban Asad már előnyt szerzett a vendégeknek, amikor szabadrúgásból beívelt labdájahoz nem ért senki, a játékszer pedig a kapuban kötött ki (0-1)! A 41. percben emberelőnybe is került a vendégcsapat, amely a meccs hajrájáig vezetett is, ám a legvégén, a 93. percben az NASL-ben kétszer gólkirályi címet szerző Pinho pontot mentett az Orlando számára (1-1)! Stieber 60 percet töltött a pályán, és voltak jó megmozdulásai, csapata a végéig vezetett, viszont mégis csak egy pontot szerzett.

Orlando City – DC United • 1-1 (0-1)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 25.527 néző
Gólszerzők: Pinho (90+3.), ill. Asad (32.)
Kiállítás: Victor Giro (41.), ill.


Pályán volt a Dallas is, amely a Real Salt Lake csapatát fogadta. A hazai texasiak a 25. percben kerültek hátrányba, amikor Rusnák passzát Plata váltotta gólra, viszont a hétközben a CONCACAF BL-ből kieső dallasiak a meccs hajrájában öngóllal egyenlítettek. A vége így 1-1 lett, egy pontot otthon tartott a texasi klub.

FC Dallas – Real Salt Lake • 1-1 (0-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 16.116 néző
Gólszerzők: Silva (86. – öngól), ill. Plata (25.)


A San José Earthquakes a tavaly debütáló Minnesota United vendéglátója volt magyar idő szerint ma hajnalban. A hazaiak az 59. percre háromgólos előnyre tettek szert, Hoesen duplázott, korábban pedig két perc leforgása alatt tudott kétszer betalálni a hazai klub. De a 3-0 ellenére is rezgett a végén a léc, ugyanis Molino duplázott négy perc alatt duplázott a hajrában, aki a 85. percben szerezte második gólját. Ezután azonban az egalizálás már nem jött össze a Minnesota csapatának, így 3-2-es vereséggel kezdte a klub a szezont, ami egyben a kaliforniai San José sikerét is jelenti.

San José Earthquakes – Minnesota United • 3-2 (2-0)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 18.000 néző
Gólszerzők: Hoesen (27., 59.), Qazaishvili (28.), ill. Molino (81., 85.)


Ma késő este bemutatkozik az újonc Los Angeles FC, amely a Seattle Sounders otthonában vendégszerepel, majd holnapra virradóan is lesznek meccsek, mi pedig mindegyik találkozóról beszámolunk.

Nagy Dávid