Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: hazai pályán győzött a Toronto és a Seattle is – videóval

A negyeddöntőkhöz érkeztünk a CONCACAF Bajnokok Ligájában, azaz az észak-és közép-amerikai, valadmint karibi térség legrangosabb kupasorozatában. A legjobb 8 között egyetlen párosítás kivételével a párharcok résztvevője egy MLS-csapat, azaz az észak-amerikai profiligában szereplő együttes.

IMG_20180308_094921Bradley, Altidore és társaik, azaz a Toronto FC legénysége – na meg a csapat drukkerei –  azért örülhetettek, mert hátrányból fordítva győzték le a Tigres csapatát (forrás: twitter.com/torontofc)

Mára virradó hajnalban az előző MLS-szezon két döntőse, a Toronto FC és a Seattle Sounders is lejátszotta negyeddöntős párosításának első mérkőzését a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Mindkét együttes hazai pályán játszotta az odavágót mexikói ellenféllel szemben.

A Toronto a Tigres ellen izzadt meg, főként az első félidőben, ám akkor még gól nem született, de a folytatásban a Tigrisek kerültek előnybe, ám hamar egyenlített Altidore, majd a győzelmet is megszerezte a hajrában a kanadai MLS-címvédő Osorio révén, aki Giovinco passzát váltotta gólra. A visszavágót tekintve ugyanakkor a Tigres számára bizakodásra adhat okot az Idegenben szerzett gól.

CONCACAF Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzés
Toronto FC – Tigres • 2-1 (0-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 25.587 néző
Gólszerzők: Altidore (60.), Osorio (89.), ill. Eduardo Vargas (52.)

VIDEÓ HAMAROSAN


IMG_20180308_094955Dempsey gólja döntött a Seattle javára a Guadalajara elleni odavágón az USA-ban (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Az ezt követő találkozón ma hajnalban a Seattle is egygólos sikert aratott, melynek vendége a Chivaa Guadalajara volt. A többnyire kiegyenlített meccset a veterán jenki támadó, Dempsey döntötte el a 78. percben, a hazaiak pedig ezzel 1-0-s sikert arattak.

Seattle Sounders – Chivas Guadalajara • 1-0 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 42.885 néző
Gólszerzők: Dempsey (78.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Tegnapra virradóan is játszottak két meccset. Akkor az első találkozón a mexikói Club América az idegenben fellépő, a Dallast kiejtő panamai Tauro csapatát ütötte ki 4-0-ra, míg a New York Red Bulls idegenben nyert 2-0-ra Bradley Wright-Phillips duplájával a szintén mexikói Tijuana otthonában.

A párosítások visszavágóit egy hét múlva rendezik meg, azaz jövő keddről szerdára, valamint szerdáról csütörtökre virradóan.

Szerdai találkozók

Club América – Tauro FC • 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Corona (19.), Martin (71.), Dominguez (79.), Ibarguen (81.), ill.

Tijuana – New York Red Bulls • 0-2 (0-1)
Helyszín: Estadio Caliente – 22.000 néző
Gólszerzők: – , ill. Bradley Wright-Phillips (9., 67.)

Nagy Dávid