Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon a közeljövőben bejelentheti visszavonulását – sajtóhír

A Corriera della Sera úgy értesült, Gianluigi Buffon végleg eldöntötte, hogy az idény végén befejezi, és állítólag hamarosan be is jelenheti visszavonulását.

buffon2

(Fotó: UEFA Champions League/Twitter)

Az olasz lap szerint azért is tenne véglegesen pontot az ügy végére Buffon, mert szebb búcsúztatást szeretne, mint amilyen Alessandro Del Pierónak, vagy éppen Francescho Tottinak megadatott.

A kapusnak állítólag ennek ellenére nem volt ínyére a megbízott szövetségi kapitány, Luigi Di Biagio kijelentése, aki állítása szerint alighanem behívná Buffont az olaszok márciusi barátságos mérkőzéseire, mivel nem érhet véget a legendás hálóőr válogatottbeli pályafutása a svédek elleni történelmi fiaskóval. A 40 éves portás azonban nem szeretné elvenni a fiatalok elől a helyet a jólértesültek szerint.

Buffonnak azért jó esélye van arra, hogy trófeákkal búcsúzzon az idény végeztével a labdarúgástól, miután az Olasz Kupában döntősek a Zebrák, a Serie A-ban is csak egy pont a lemaradásuk a listavezető Napoli mögött, a Bajnokok Ligájában pedig ott vannak a  legjobb nyolc között.