Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Kádárék Rómában ikszeltek! – videóval

Rómában tegnap este a Lazio a Kádár Tamással a kezdőjében felálló Dinamo Kijev csapatát fogadta az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A párharc odavágóján az olasz fővárosban nem kis izgalmak közepette zárult döntetlennel a találkozó, melynek második mérkőzése is izgalmasnak ígérkezik ennek tükrében.

Lazio+vs+Dynamo+Kiev+UEFA+Europa+League+Round+Jpcx2KOMkc1lA Dinamo két gólszerzője – Moraes (balra) és Tsygankov (jobbra) sokat tett a kijevi gárda továbbjutási esélyeinek növeléséhez (forrás: zimbio)

A Kádár Tamással a kezdőjében felálló ukrán fővárosi Dinamo Kijev az Európa-liga nyolcaddöntőjében Rómában kezdte meg párharcának odavágóját a Lazio otthonában.

Az első játékrészben nem született gól, a lényegében kiegyenlített labdabirtoklási mutatók mellett pedig kaput találó lövésig nem jutottak a csapatok. A fordulást követően először ráadásul a Dinamo tudott betalálni! A kijevi gárda nem akármilyen gólt szerzett az 52. percben Tsygankov révén, aki előbb elhibázta a lehetőséget, majd sarokkal volt közelről eredményes (0-1)! A nézők még talán fel sem ocsúdtak, már jött is az egyenlítés! Két perccel az ukrán vezetés megszerzését követően, az 54. minutumban Kádár mellett kilépve volt eredményes az olasz gólvágó, Ciro Immobile (1-1)! A Lazio egalizálása után nem kellett sok ahhoz, hogy a római klub fordítson! A 62. percben Milinkovic-Savic passzából Felipe Anderson talált be (2-1)! Ezután Kádárnak volt egy fontos mentése is, majd a 69. minutumban begyűjtött egy sárga lapot a magyar hátvéd. Tíz perccel Kádár sárgáját követően, azaz a 79. percben ismét honfitársunk klubja került előnybe! A kijeviek második gólját a csereként beálló Moraes lőtte – ez sem volt akármilyen találat, ugyanis a gólszerző játékos fordulásból lőtte ki a bal felsőt (2-2)! A hajrában még újból fordíthatott volna a Lazio, ám a korábban gólpasszt kiosztó Milinkovic-Savic lökete mellé ment a 90. percben, majd a hosszabbítás 5. percében Immobile még kapufát is lőtt! Az eredmény viszont már nem módosult, így 2-2 lett a vége, ami a Dinamo Kijev számára igencsak bizakodásra ad okot az ukrajnai visszavágóra. A találkozó legvégén, egészen pontosan a pályán kívül a vendégek játékosa, Garmash megkapta második sárga lapját, így kiállította őt a játékvezető. Garmash egyébiránt is a meccsen kapott első sárgája miatt már biztosan kihagyta volna a párharc visszavágóját.

UEFA EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Lazio – Dinamo Kijev • 2-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Ivan Kruzliak
Gólszerzők: Immobile (54.), Felipe Anderson (62.), ill. Tsygankov (52.), Moraes (79.)
Sárga lapok: Murgia (63.), Milinkovic-Savic (71.), Lukaku (81.), ill. Pivaric (36.), Kádár (69.), Garmash (70.; 90+7. – pályán kívül), Boyko (90+1.)
Kiállítás: – , ill. Garmash (90+7. – pályán kívül)

Lazio: Strakosha – Wallace (Nani, 85.), de Vrij, Radu – Basta (Patric, 74.), Murgia (Parolo, 74.), Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku – Felipe Anderson, Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Dinamo Kijev: Boyko – Kedziora, Burda, Kádár, Pivaric – Shaparenko (Moraes, 67.), Buyalskyy – Tsygankov, Garmash, Morozyuk – Besiedin. Vezetőedző: Aleksandr Khatskevich

Nagy Dávid