Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Bajban a Dortmund és az AC Milan – eredmények

Egy hét múlva ilyenkor pénteken már az Európa-liga negyeddöntőinek a sorsolására készülnek majd nyonban a Bajnokok Ligájában állva maradt csapatokkal karöltve. A nyolcaddöntők odavágói után azt mondhatjuk, hogy egy párharc úgy fest, hogy eldőlt, a Dortmund és az AC Milan pedig nagy bajban van. A Lyon masírozik a hazai pályán vívandó kupadöntő felé, az orosz kluboknak pedig a nyolcaddöntő jelentheti a nemzetközi kupa-végállomást. Csütörtök este 8 pályán 22 gól született, avagy íme minden eredmény…

Teljes képernyő rögzítése 2018.03.09. 75442

Nem sok babér termett az orosz csapatoknak. A hazájában listavezető Lokomotiv ugyanis Madridban szenvedett megsemmisítő vereséget, miközben a CSZKA hazai környezetben maradt alul a Lyonnal szemben. Ráadásul úgy, hogy hazai pályán nem jött össze a rúgott gól. Az orosz klubok közül a Zenit áll a legjobban, ők Lipcsében szenvedtek vereséget, ám a meccset végigvédő Gulácsi hálóját a hajrában sikerült bevenni, így maradt remény a visszavágóra.

Atlético Madrid (spanyol) – Lokomotiv Moszkva (orosz) 3:0
G: Saúl (22.), Diego Costa (47.), Koke (90.), ill.

CSZKA Moszkva (orosz) – Olympique Lyon (francia) 0:1
G: – ill. (Marcelo 68.)

RB Leipzig (német) – Zenit (orosz) 2:1
G: (Bruma 56.), Werner (77.), ill. Criscito (86.)

A játéknap meglepetését a Salzburg szolgáltatta, mely Berisha duplájával Dortmundban tudott nyerni és előnnyel várhatja a hazai visszavágót. Mindemellett az AC Milan szurkolói sem örülhettek különösképpen, Özil zsenialitása jelentette a különbséget, avagy a török két gólpasszal vette ki részét az Arsenal idegenbéli sikeréből.

Borussia Dortmund (német) – Red Bull Salzburg (osztrák) 1:2
G: (Schürrle 63.), ill. Valon Berisha (49., 56. – büntető)

AC Milan (olasz) – Arsenal (angol) 0:2 
G: – ill. Mkhitaryan (15.), Ramsey (45+4.)

Kádár Tamás végigjátszotta a Lazio elleni odavágót, besárgult, csapata pedig kiváló eredményt ért el idegenbe, mely bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt. A Marseille parádésan kezdett, Ocampos és Payet révén nagyon hamar hathatós volt az előny és a Bilbao esélye igen csak leredukálódtak, ám Aduriz találata még reményt hordoz magában. A Plzen számára elég volt egy kis szünet előtti és utáni rövidzárlat, a Sporting CP pedig rövidre zárta a meccset.

Lazio (olasz) – Dinamo Kijev (ukrán) 2:2
G: (Immobile 54.), Felipe Anderson (62.), ill. Cigankov (52.), Júnior Moraes (79.)

Olympique Marseille (francia) – Athletic Bilbao (spanyol) 3:1
G: (Ocampos (1., 58.), Payet (14.), ill. Aduriz (45+3. -büntető)

Sporting CP (portugál) – Viktoria Plzen (cseh) 2:0
G: Montero (45+1., 49.), ill.