Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a címvédő Monaco simán nyert az újonc otthonában! – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) 29. fordulójának nyitómérkőzését az újonc Strasbourg és a címvédő AS Monaco összecsapása nyitotta meg. A hercegségbeliek remek formában utazhattak az újonc otthonába.

DX38OXOXUAA392QA találkozó első percei kiegyenlített játékot hozott, az első kapuralövési kísérlet a hazai együttes nevéhez fűződött a negyedik percben Lienard lövését fogta könnyed védéssel Subasic. A címvédő Monaco az ellentámadásból szinte első helyzetéből gólt szerzett, miután Sidibe hajszálpontos centerét követően Jovetic bólintott az újonc hálójába. A 13. percben egy pontrúgást követően Raggi került tisztán helyzetbe, de a hazaiak csapatkapitányáról lepattant a lövés méghozzá a kezéről, azonban a játékvezető sípja néma maradt az esetet követően és nem ítélt büntetőt ami a vendégek játékosainak nem is nyerte el tetszését, miután erőteljesen reklamálták az esetet. Az első negyedóra végén a hazaiak középpályása Aholou lövése kerülte el jócskán Subasic kapuját. A hazaiak a folytatásban feljebb jöttek és nyomást helyeztek a vendégek védelmére, és a 20. percben egyenlítettek is miután Lala remek passzát követően Bahoken került kihagyhatatlan helyzetbe és Subasic kapujába helyezett. Az újonc Strasbourg azonban nem sokáig élvezhette a döntetlen eredményt, mivel szinte azonnal érkezett a címvédő válasza Rony Lopes révén, aki szezonbeli 9. találatát szerezte a Monaco színeiben. Ezt követően nem sok lehetőség helyzetet jegyezhettünk fel mindkét oldalon. Az első játékrész hajrájában Blayac fejese kerülte el centikkel a vendégek kapuját. Négy perccel a szünet előtt Keita Baldé labdáját követően Fabinho óriási gólt zúdított Oukidja kapujába, 3-1-re növelve a Monaco előnyét.

DX3xFm8XUAEW9NVFordulást követően sem változott a játék képe a hercegsébeliek irányították a játékot továbbra is, míg a hazaiak nem nagyon tudtak veszélyes gólszerzési lehetőségeket kialakítani a második játékrész első felében. A találkozó 53. percében a csereként beállt Corgnoret fejelhetett kapura egy szögletet követően, de fejese elkerülte a kaput. Öt perccel később Jovetic került ziccerbe a másik kapu előtt, de a montenegrói támadó lövése a kapufát találta telibe. A 64. percben a hazaiak hosszú idő után alakítottak ki komoly lehetőséget a címvédő kapuja előtt, Blayac közevetlen közelről fejelhetett kapura, de Subasicnak ezúttal sem okozott gondot a hazaiak próbálkozása és könnyedén hárította azt a horvát hálóőr. A hajrában a csereként beálló Grimm tesztelte a vendégek portásának éberségét, de Subasicnak nem kellett játékba avatkoznia, mivel a hazaiak játékosa nem találta el a kaput és centikkel, de mellé lőtt. A 77. percben Bahoken remek labdát kapott, de nem tudta gólra váltani ziccerét és másodjára is csak az oldalhálót találta el. A második félidőben a Monaco teljesen visszavett és a védekezésre helyezték a hangsúlyt Leonardo Jardim tanítványai. A mérkőzés legvégén Tielemans zúdított egy lövést a hazaiak kapujára, Oukidja azonban résen volt és megakadályozta az újabb Monaco találatot. Győzelmével a címvédő Monaco megerősítette második helyét a tabellán a PSG mögött 11 pontos hátrányban. Jardim együttese ezzel már 14 bajnoki óta nem szenvedett vereséget a Ligue 1-ben.

Strasbourg – AS Monaco 1-3 (1-3)
Helyszín: Stade de la Meinau, Strasbourg, Vezette: Gautier
Gólszerzők: Bahoken (20.) ill. Jovetic (5.), Rony Lopes (21.), Fabinho (41.)
Sárga lapok: Rony Lopes (68.)
Kiállítás:

Strasbourg: Oukidja – Seka, Martinez, Kone, Lala (Ndour 82.) – Lienard, Aholou, Martin (Grimm 65.) – Terrier (Corgonet 47.), Blayac, Bahoken. Vezetőedző: Laurey

Monaco: Subasic – Sidibe (Toure 64.), Jemerson, Glik, Raggi – Moutinho, Fabinho – Rony Lopes, Lemar (Ghezzal 85.), Keita (Tielemans 79.) – Jovetic. Vezetőedző: Jardim

Képek: lfp.fr